Zvučnim udarcem dlana o dlan, simboličnim zvukom filmske klape na snimanju, dobitnik nagrade „Aleksandar Lifka“ Žan-Mark Bar, otvorio je na Letnjoj pozornici 19. Festival evropskog filma na Paliću.

Još jedna prilika da u hladu stoletnih stabala, kraj predivnog jezera na Paliću, uživamo u najaktuelnijim dostignućima sedme umetnosti.

Osim standardnog takmičarskog programa, prikazana su i ostvarenja po sledećim sekcijama: Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi mađarski film, Novi švedski film, Underground Spirit, Eko dokumentarci, Dečiji program, kao i omaž Žan-Mark Baru i Zoranu Simjanoviću.

Poznato lice s naših flajera smešilo se gledaocima pre svake projekcije, dok je kreativni tim poliklinike Kuća Zdravlja i Perfect Vision-a druge i završne večeri festivala upriličio podelu promotivnih flajera za lasersko skidanje dioptrije sa popustom od 20% tokom jula i avgusta meseca. (Više o samom festivalu na: www.palicfilmfestival.com )

 

15-07-2012 Letnja pozornica Palić20-07-2012 Letnja pozornica Palić20-07-2012 Letnja pozornica Palić20-07-2012 Letnja pozornica Palić