Azzal a szándékkal, hogy a betegeinknek mindig jobbat és többet nyújtsunk, folyamatos képzéssel és továbbképzéssel követjük a vezető oftalmológiai trendeket és a munkánkban sikeresen alkalmazzuk ezeket az újdonságokat és eredményeket. Ennek eredményeként, a szolgáltatásaink széles palettáját egy újabbal bővítettük. Ezentúl mikroinciziós katarakta műtétet is végzünk, mely a legmagasabb színvonalat képviseli a szürkehályog sebészet területén.

Mikroinciziós katarakta műtét

Ennek a technikának számtalan előnye van. A műtét kevésbé invazív, a beavatkozást követő felépülési idő pedig rövidebb és kényelmesebb a beteg számára. A seb gyorsabban benő, mivel a vágás csak 2.0 – tól 2.2 mm, ami miatt a látás gyorsabban helyreáll és kisebb a műtét utáni  asztigmia (dioptria). A végső eredmény minőségesebb látás és gyorsabb visszatérés a mindennapi tevékenységekhez.

[nggallery id=30]

Ez a mikrosebészet lehetővé teszi a szürkehályog ultrahangos operációját minimális vágással a szemen, varratok nélkül. A zavaros, elszürkült lencse helyére speciális aszférikus lencsét ültetnek be, amely sokkal vékonyabb, mint a normál lencsék és ezért minőségesebb látást tesznek lehetővé. A lencséken található sárga filternek köszönhetően még a sárgafoltot is védik. Ezek a különlegesen tervezett lencsék, akárcsak a természetes szemlencsék, szűrik az UV sugarakat, valamint a napsugarak kék spektrumát, ezzel is védve a szemet a káros sugárzásoktól, éleslátást és kitűnő színlátást (a színek felismerése) eredményezve.Örömmel mondhatjuk, hogy a Vajdaság területén mi vagyunk az egyetlenek, az országban pedig azon kevés szemészeti klinikák közé tartozunk, akik ezt a szolgáltatást nyújtják.

Örömmel mondhatjuk, hogy a Vajdaság területén mi vagyunk az egyetlenek, az országban pedig azon kevés szemészeti klinikák közé tartozunk, akik ezt a szolgáltatást nyújtják.