U poslednjih nekoliko godina broj obolelih od glaukoma raste kako u Evropi, tako i u svetu. U organizaciji Evropskog udruženja za glaukom ovogodišnji kongres je održan u Nici u Francuskoj u periodu od 07. do 11. juna. Ovaj kongres predstavlja najvažnije naučno okupljanje iz oblasti glaukoma u Evropi i upravo u skladu s tim okupio je najveća imena ove oblasti iz svih zemalja Evrope, kao i iz Amerike i Azije.

Evropski kongres glaukomatologa - 2014

Kroz predavanja i interaktivne kurseve obrađena su sva najnovija mišljenja iz oblasti dijagnostike glaukoma, praćenja, lečenja lekovima, kao iz oblasti laserskih procedura i klasične hirurgije, od strane najeminentnijih stručnjaka u svetu iz svake oblasti. 

Takođe na kongresu je predstavljena najnovija tehnološka oprema najboljih proizvođa iz oblasti dijagnostikovanja glaukoma, laserskih aparata i veštačkih implantanata koji se koriste u hirurgiji glaukoma. 

Zadovoljstvo nam je da saopštimo je lekar našeg tima, dr Ranko Gvozdenović na ovom kongresu uspešno odbranio naučni rad iz oblasti dijagnostikovanja glaukoma pomoću aparata optičke koherentne tomografije pred internacionalnom komisijom iz Engleske i Litvanije. 

Evropski kongres glaukomatologa - 2014.

Cilj ove vrste edukacije je praćenje najnovijih standarda dijagnostike i lečenja glaukoma, komunikacija i razmenjivanje mišnjenja sa kolegama iz sveta, sa namerom da našim pacijentima pružimo medicinsku uslugu na evropskom i svetskom nivou, i opravdamo njihovo poverenje.