U periodu od 26. do 28. februara 2016. godine u Atini, održan je 20. Zimski kongres Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga. U pitanju je jedan od najvećih oftalmoloških skupova koji se održava dva puta godišnje i okuplja najzvučnija imena iz celog sveta iz oblasti oftalmologije.

ESCRS Athens 2016

Među temama koje su na ovogodišnjem kongresu izazvale najveću pažnju izdvajamo primenu femtolasera u refraktivnoj hirurgiji i hirurgiji katarakte, kao i najnoviju platformu svetske tehnologije primenu Nanosecond lasera u hirurgiji katarakte. 

Predstavnik Perfect Vision-a, dr Branka Ivošević, učestvovala je u hirurškom kursu gde je predstavljen trenutni svetski hitimplantacija specijalno dizajniranih Morcher intraokularnih sočiva, koja se ugrađuju na jedinstven način i mesto, po preporukama svetski poznate M. J. Tassignon. Takođe, aktivno smo učestvovali u hirurškom kursu Specijalne tehnike fiksiranja intraokularnih veštačkih sočiva. 

Kao i do sada, učešće na velikim svetskim kongresima smatramo prilikom da usvojimo najnovija znanja i dostignuća, koja će nam pomoći da unapredimo naš rad sa ciljem da našim pacijentima pružimo uslugu kakva je dostupna u najvećim svetskim očnim centrima.