U periodu od 04.-07.juna 2016. godine, u prijatnom ambijentu hotela Crowne Plaza u Beogradu, održan je 17. nacionalni kongres oftalmologa Srbije.

17. kongres oftalmologa Srbije

Među predavačima ovogodišnjeg kongresa, našli su se renomirani srpski oftalmolozi koji su predstavili svoje radove i prikaze slučaja iz raznih oblasti oftalmologije. Pored toga, neki od najpoznatijih inostranih stručnjaka su kroz zanimljiva predavanja i diskusije domaćim oftalmolozima preneli najnovije svetske oftalmološke trendove. Ovogodišnji zajednički simpozijum održan je sa Švajcarskom, zemljom sa izuzetno razvijenom oftalmološkom praksom.

dr Branka Ivošević: „Tecnis Symfony intraokularno sočivo sa proširenim opsegom vida”Ispred očnog centra “Perfect Vision”, aktivno učešće na kongresu uzela je dr Branka Ivošević, koja je uspešno prezentovala rad u okviru sesije Refraktivna hirurgija na temu: „Tecnis Symfony intraokularno sočivo sa proširenim opsegom vida”. Rad je rezultat višemesečne studije sprovedene u cilju ispitivanja postoperativnog kvaliteta vida pacijenata kojima su, radi smanjenja zavisnosti od nošenja naočara i postizanja proširenog opsega visokokvalitetnog vida, ugrađena specijalna difraktivna intraokularna sočiva. „Perfect Vision” je jedna od svega nekoliko ustanova u zemlji koji pružaju uslugu ugradnje ovih najsavremenijih sočiva, te je dr Ivošević sa velikim zadovoljstvom predstavila više nego uspešne rezultate ove studije koji svedoče u prilog tome da su svi pacijenti uključeni u studiju bili zadovoljni postignutim kvalitetom vida. Glavni saradnik dr Ivošević u izradi ovog rada bila je doc. dr Sandrom Jovanović, načelnica odeljenja za bolesti zadnjeg segmenta oka Klinike za očne bolesti u Novom Sadu (KCV) i višegodišnji stručni saradnik očnog centra Perfect Vision.

Jelena Krulj - „Uloga medicinske sestre u oftalmološkom timu”U okviru kongresa organizovan je i simpozijum medicinskih sestara i tehničara. Glavna medicinska sestra „Perfect Vision”-a Jelena Krulj uspešno je prošla kurs „Uloga medicinske sestre u oftalmološkom timu”, usvojivši brojna korisna znanja koja će primeniti u svakodnevnom radu sa pacijentima. 

Oftalmološki skupovi ove vrste omogućavaju našem stručnom timu kontinuirano praćenje novih trendova i dostignuća, kao i razmenu iskustava i mišljenja sa kolegama iz različitih oblasti, kako bi svojim pacijentima omogućili što kvalitetnije i savremenije načine dijagnostike i lečenja.