U Aranđelovcu, od 21. do 24. septembra 2017. godine, održan je 18. Kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem, koji je okupio najveće brojne oftalmologe iz zemlje i inostranstva.

dr Branka Ivošević na XVIII Kongresu oftalmologa Srbije

Na kongresu smo prezentovali dva naučna rada na temu ugradnje najsavremenijih trifokalnih intraokularnih sočiva druge generacije AcrySof IQ PanOptix („Prva iskustva pri ugradnji AcrySof IQ PanOptix presbiopija korigujućih intraokularnih sočiva“ i „Uloga AcrySof IQ PanOptix presbiopija korigujućih intraokularnih sočiva u savremenoj oftalmohirurgiji“). Predstavili smo rezultate naučne studije na kojoj je naš tim bio angažovan u periodu od marta do septembra 2017. godine, u koju je bilo uključeno 23 pacijenata (46 očiju) kojima su ugrađena ova sočiva renomiranog svetskog proizvođača Alcon. Obzirom da su sve operacije protekle bez komplikacija, 94% pacijenata je bilo zadovoljno i prezadovoljno postignutim kvalitetom vida, a čak 100% pacijenata nakon operacije nije više moralo koristiti naočare, sa zadovoljstvom smo istakli da AcrySof IQ PanOptix intraokularno sočivo daje veoma predvidljiv i stabilan refrakcijski ishod, što čini zadovoljnim i pacijente i hirurga.

Nakon izlaganja radova, predstavnica očnog centra „Perfect Vision“ dr Branka Ivošević je sa prof dr Branislavom Đurovićem, prim. mag. dr  Vladimirom Pfeiferom i prisutnim oftalmolozima, učestvovala u diskusiji tokom koje su odgovarali na pitanja i razmenili svoja iskustva i primere iz prakse. 

U okviru Simpozijuma oftalmoloških medicinskih sestara/tehničara, medicinska sestra instrumentarka našeg očnog tima, Slađana Čapelja, prezentovala je rad na temu „Rad i asistencija u operacionoj sali“ kojim je predstavila Protokol za sigurnost pacijenta kao sredstvo zaštite i ostvarenja uspešnog ishoda operacije.