22. Zimski kongres Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga održan je u našoj prestonici, u Sava Centru, u periodu od 9-11. februara.

ESCRS 2018Na ovom najrenomiranijem evropskom oftalmološkom skupu, kom je prisustvovalo preko 1.100 najvećih stručnjaka iz celog sveta, našu ustanovu predstavljala je dr Branka Ivošević.

Prisustvovanjem stručnim predavanjima, sesijama slobodnih radova i didaktičkim i instrukcijskim kursevima, dr Ivošević je imala priliku da razmeni praktična iskustva i stručna teoretska znanja najvećim oftalmološkim ekspertima, čime su potvrđeni visoki standardi kojima se Očni centar „Perfect Vision“ rukovodi u svom radu.

ESCRS 2018Na ovogodišnjem kongresu, poseban akcenat stavljen je na tzv. „Near Live Surgery“, video sesije posvećene usavršavanju praktičnih hirurških veština.

Dr Branka Ivošević je bila jedan od učesnika „Refractive Fellowship Round Table“ u organizaciji američke kompanije Alcon.

Kao predstavnik ustanove koja je u Srbiji poznata kao lider u implantaciji multifokalnih intraokularnih sočiva, dr Branka Ivošević je bila pozvana da prisustvuje prezentaciji HANITA FullRange multifokalnih sočiva.

Tehičari našeg tima Jelena Krulj, Davor Buljovčić, Olivera Trifunović i Slađana Petrekanović učestvovali su na celodnevnom didaktičkom programu u organizaciji Evropskog udruženja oftalmoloških medicinskih sestara i tehničara (ESONT), održanom 10. februara.

Kroz razne simpozijume, prikaze slučaja, interaktivne i praktične kurseve, naši tehničari su imali priliku da usvoje brojna korisna znanja i informacije iz oblasti kao što su: sterilizacija i kontrolisanje intrahospitalnih infekcija, ishodi operacija katarakte i refraktivnih operacija iz ugla pacijenta, biometrija, teorija OCT i mnoge druge.