Operacija katarakte sa ugradnjom toričnih sočiva

4 Comments
  1. […] Razlikujemo torična monofokalna sočiva (čijom ugradnjom se postiže dobar vid za daljinu, bez potrebe za nošenjem naočara, dok za blizinu ostaje dioptrija) i torična multifokalna sočiva (nakon ugradnje pacijent se oslobađa potrebe nošenja naočara i za blizu i za daleko). Saznajte više o ovoj intervenciji klikom na: LINK. […]

  2. Nakon ugradnje toricnih sociva, pre nekoliko dana, (operacija katarakte), na jednom oku vidim savrseno a na drugom je slika malo udvojena (dupla). (Sa oba oka vidim odlicno) . Da li se radi o pogresno ugradjenom socivu ili je u pitanju drugi razlog i da li moze da se ispravi novom operacijom ili na neki drugi nacin. Hvala unapred na odgovoru.

  3. Kod mene ste izvrsili operaciju katarakte uz sve prethodno obavljene preglede, ali rezultat nije zadovoljavajuci. Naime, ja nakon operacije imam rasipanje i krivljenje slova (kada citam tekst prevoda na TV-u) i inace pa je sumnja stavljena na retinu i makulu. Ja sam obavio dodatne preglede kod Vas – Prof. Dr. Stojkovic, i upucen sam na FA snimanje. Tim snimanjem nije se uocilo ostecenje retine i makule kao i krvnih sudova, vec je konstatovana PRERETINALNA GLIOZA, koja se moze (navodno) videti samo pod posebno uvecavajucim uredjajima. To me zbunjuje, jer pre operacije i ako su izvrseni detaljni pregledi (izmedju ostalog i ultrazvuk)nista nije ukazivalo na tu anomaliju. Zato je moje pitanje; Ako je to tako, zasto ja to ,,rasipanje“ i krivljenje slova i slike nisam imao pre operacije, bez obzira sto sam imao (samo) zamagljen vid, ali bez krivljenja i rasipanja. Da li ovo ima veze sa anomalijom roznjace ili je pri operaciji lose ,,ocisceno“ prirodno socivo? Ako je u pitanju samo preretinalna glioza, kako se ona leci i dali njenim eventualnim uklanjanjem (ako se to uopste radi)moj problem moze biti resen? U Subotu, 26.04.2014.g. dolazim na pregled kod Dr. Sandre Jovanovic, retinologa i od nje ocekujem odgovore na moja pitanja. Hvala.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *