Povodom Međunarodnog dana devojčica, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije, očni centar “Perfect Vision” je 21.04.2015. ugostio učenice 8. razreda Osnovnih škola “Đuro Salaj” iz Subotice i “Petefi Šandora” iz Hajdukova.   

Obeležen Međunarodni dan devojčica

Učenice su imale priliku da obiđu naše prostorije i upoznaju se sa načinom i organizacijom rada, kao i uslugama koje pružamo. Nakon obilaska, dr Branka Ivošević im je na zanimljiv način predstavila svoju profesiju. Osvrnula se na svoje početke i put do uspeha, pružajući savete koji će im možda biti od koristi kada budu odlučivali o svojoj profesionalnoj karijeri. 

Cilj ovog projekta je stvaranje mogućnosti da se učenice završnih razreda osnovnih škola upoznaju sa različitim profesijama i da pronađu inspiraciju u iskustvima uspešnih žena, koja će im pomoći da se odvaže i donesu najbolju odluku prilikom izbora životnog poziva.

  [nggallery id=43]

Međunarodni Dan Devojčica je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Od aprila 2001. godine, kada je u Evropi (Nemačkoj) prvi put obeležen Dan devojčica, u ovoj manifestaciji je učestvovalo više od milion devojčica.