Szemészeti szolgáltatások

 

Az Ön szeme úgy működik mint egy kamera. A fénysugár a szem elülső részén (szaruhártya) halad át, majd a szemlencsén, amely átvetíti a “képernyőre” a szem hátulsó részére (ideghártya). Ott a fotoreceptorok milliói ( fényérzékeny idegsejtek) a képet elektromos impulzussá alakítják át, amelyek a látóidegen keresztül eljutnak az agyba.

Ismerje meg szemeit…

Lasersko skidanje dioptrije

Az Ön szeme megközelíti az optikai csodát. A szem összetett optikai rendszer. Fénytörő részből (szaruhártya, szemfolyadék, lencse, üvegtest) és képfelvevő részből áll (ideghártya).

A normális szem
Az emetróp, normális felépítésű szemben a távolból érkező fénysugarak a szaruhátyán és a lencsén megtörve fókuszt alakítanak ki – éles képet a sárgfolt régiójában alkalmazkodás nélkül.

Rövidlátás(Myopia)
Ha a távoli tárgyak homályosak, lehetséges, hogy Ön rövidlátó. Ebben az esetben az Ön szeme túl “hosszú”, így a fénysugarak az ideghártya elé és nem közvetlenül rá vetődnek.

Távollátás (Hypermetropia)
Ha a közeli tárgyak homályosak, lehetséges hogy Ön távollátó. Az Ön szeme túl “rövid”, ezért a fénysugarak az ideghártya mögé és nem közvetlenül rá vetődnek.

Asztigmatizmus 
A rövidlátó és távollátó szemnél is előfordulhat asztigmia. A szaruhártya nem tökéletesen gömbölyű, hanem alakban inkább a rögbilabdához hasonlít. Ebből kifolyólag a sugarak különböző írányban törnek meg és nem alakítanak ki éles fókuszpontot ezért a kép homályos lesz.

Ha Ön nincs teljesen megelégedve a látásával, az első lépés életének megváltoztatásában nálunk kezdődik. A Kuća Zdravlja Poliklinika nyújtja az Ön szemének a legjobb megoldást, összekötve a szakmai hozzáértést, a technológiát és a tapasztalatot egy barátságos és kedves környezetben.