WaveLight Allegretto EYE-Q Laser

WaveLight Allegretto Eye-Q LaserOčni centar “Perfect Vision” raspolaže jednim od najbržih i najdelotvornijih laserskih sistema u refraktivnoj hirurgiji. Laser je proizvod izvanrednog kvaliteta koji dolazi iz nemačke kompanije WaveLight, svetskog lidera kada je u pitanju primena laserske tehnologije u svrsi korekcije vida. Allegretto Wave Eye-Q laser je uređaj izbora hirurga širom sveta, sa širokom primenom u SAD. Primenjuje različite tehničke inovacije u laserskoj korekciji vida i pokazuje odlične rezultate u oftalmološkoj praksi. Lasersko uklanjanje dioptrije je prilagođeno svakom pacijentu i njegovim ličnim potrebama. Aparat u svojim kalkulacijama, osim dioptrije, uzima u obzir i sve eventualne nepravilnosti i zakrivljenja rožnjače. Allegretto Wave Eye-Q koriguje ove nepravilnosti svojim softverom čime se postiže izuzetno oštar vid, kako u uslovima dnevne svetlosti tako i noću. Značajno umanjuje fenomene koji se javljaju u noćnim uslovima kao što su haloi oko izvora svetlosti, zablještenje i rasipanje svetlosti uličnih svetiljki, farova automobila itd. To se postiže naprednom Wavefront Optimized tehnologijom, koja ravnomernim raspoređivanjem laserskih zraka na rožnjaču zadržava njen asferičan oblik uz pravljenje velike optičke zone. Ovo su samo neki od mnogih aduta ovog vrhunskog uređaja koji ga izdvaja od manje naprednih i starijih lasera, koji stvaraju mnogo manju optičku zonu i menjaju oblik rožnjače u sferični zbog čega nastaju gore pomenuti neželjeni fenomeni ali i postoperativni vid lošijeg kvaliteta.

Svojom vrhunskom tehnologijom, laser omogućava hirurgu i pacijentu pouzdanu i bezbednu intervenciju, sa minimalnim procentom mogućih postoperativnih komplikacija ili potrebom za retretmanom. Refraktivni hirurg je u mogućnosti da mnogo preciznije planira i brže izvrši korekciju vida, uz minimalno narušavanje tkiva rožnjače.

Laser Wave Light Allegretto EYE-QTokom tretmana laser usmerava nevidljive zrake ultravioletnog spektra talasne dužine 192nm na rožnjaču. Ovi zraci ne zagrevaju rožnjaču i ne mogu je oštetiti. Nakon što dođu u dodir sa rožnjačom svaki od zraka „skida“ svega 0.25 mikrona njenog tkiva. Da bi se korigovala jedna dioptrija potrebno je ukloniti samo 14 mikrona tkiva rožnjače (ili preciznije šezdeseti deo milimetra). Laser funcioniše na frekvenciji od 400Hz i emituje 400 laserskih zraka/pulseva u sekundi, iz čega sledi da mu za „skidanje“ jedne dioptrije treba svega 2 sekunde.

Sistem za detekciju pokreta oka (Eye tracker) onemogućava laserski tretman pogrešnog dela rožnjače ili okolnog tkiva oka. Ovaj softver u svakoj sekundi prati i do 400 pokreta i mikropokreta oka čime se postiže emitovanje laserskog zraka samo u slučaju dobre centriranosti rožnjače. Sigurnost pacijenta je na prvom mestu pa tako Allegretto Wave Eye-Q poseduje specijalne algoritme koji pulseve lasera ravnomerno raspoređuju na polje koje se tretira, te na taj način tek svaki 8 puls pogađa isto mesto na rožnjači. Ovo značajno smanjuje količinu energije kojoj je rožnjača izložena a time i mogućnost za nastanak povreda ili drugih komplikacija nakon laserskog uklanjanja dioptrije.

Lasersko uklanjanje dioptrije uz upotrebu Allegretto Wave Eye-Q je potpuno bezbedno, brzo i sofisticirano i pruža kandidatu za intervenciju isti, ako ne i višestruko bolji vid od onog kakav bi imao koristeći najbolje naočare.