Koja operacija je najbolja za mene?

7 Comments
 1. Hi, I wonder is it possible to take out 1 lens of my right eye which was put in during the cataract operation..
  I have to go for the left eye operation, and I would like to have the most advanced lens that you have on the market these days.
  So how does this sound to you, I have done right eye with the social lens. Which I’m not happy with.
  Is it possible to replace that social lens with most advanced one. Thank you very much for your answer.

  • Dear Milord Sholaya,
   We have forwarded your question to our doctors. As soon as we get an answer, we will contact you.
   Best regards.

  • Dear Milord Sholaya,

   We only perform an IOL explantation for our patients who have been operated in our clinic. Although, in our practice so far, we didn’t have need for that.

   Best regards.

 2. Katalin Đurđev 23/02/2018 at 22:06 Odgovori

  Poštovani ,

  Imam 53 godine i nosim progresivna stakla jer mi trebaju i za daljinu i za blizinu ( za daljinu : OD +0.50 Dsph+0.25 Dcyl.x 75 º ; OS 0.00 Dsph +0.50 Dcyl.x 90º i
  za blizinu: OD +2,75 Dsph + 0.25 Dcyl.x 75º ; OS +2.25 Dsph +0.50 Dcyl.x 90º ).
  Zanima me da li je meni moguće skinuti dioptriju , koliko bi taj zahvat bio trajno rešenje i okvirno cenu zahvata. Sem astigmatizma , koliko znam , nemam neke druge očne bolesti.
  Hvala unapred na odgovoru.

  Srdačan pozdrav.

  • Poštovana Katalin,
   Prema podacima koje ste nam dostavili, Vi ste potencijalno dobar kandidat za operaciju sa ugradnjom multifokalnih intraokularnih sočiva. Na detaljnom preopertivnom pregledu ćemo Vam ovo moći sa sigurnošću potvrditi, nakon što dobijemo sve potrebne parametre i izračune. Ovom operacijom se postiže višestruki efekat: oslobađate se katarakte (ukoliko je imate) i/ili sprečavate trajno mogućnost nastanka ovog oboljenja i dobijate odličan vid na blizu i na daleko, bez naočara ili uz njihovu minimalnu upotrebu (u oko 90-95% slučajeva pacijenti se potpuno oslobađaju potrebe nošenja naočara). Operacija traje 10-15 minuta, bezbolna je, vrši se u kapljičnoj anesteziji, bez injekcija i šavova. Rezultat operacije je trajno dobar vid.
   U našoj klinici ugrađujemo sve vrste intraokularnih sočiva, renomiranih svetskih proizvođača. Kada je reč o multifokalnim sočivima, posebno bismo istakli najnoviju generaciju ovih sočiva. U pitanju su tzv. trifokalna sočiva koja, za razliku od prethodnih sočiva, imaju i treći fokus, koji obezbeđuje odličan vid na srednju udaljenost (što je veoma bitno za osobe koje provode puno vremena pred računarom, kao i za vozače). Mi smo jedina ustanova u Vojvodini i jedna od dve u Srbiji koja pruža ovu vrstu usluge.
   Cena operacije sa popustom je 136.000 dinara po oku (potrebna je operacija oba oka, jer se jedino tako postiže puno potencijal ovih sočiva). Cena preoperativnog pregleda je 12.600 dinara.
   Ukoliko su Vam potrebne bilo koje dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.
   Srdačan pozdrav.

 3. Milena Miscevic 03/01/2018 at 22:21 Odgovori

  Molim da me obavestite da li sam odgovarajuci kandidat za skidanje dioptrije. Imam 50 god,mislim da ne bolujem od nekih očnih bolesti,a dioptrija mi je +2. U poslednjih par meseci primetim da ne vidim dobro ni na daljinu. Srdačan pozdrav!

  • Poštovana Milena,
   U vašoj životnoj dobi može se dioptrija za daljinu skinuti laserom. Laser ne uklanja staračku dioptriju za čitanje.
   Obe dioptrije se trajno mogu ukloniti najnovijim modelom intraokularnih multifokalnih sočiva koja trajno ostaju u oku i nakon toga se dioptrija više ne menja.
   Sa ovim sočivima naši pacijenti su do sada bili jako zadovoljni.
   Nakon obavljenog pregleda vrši se dogovor sa pacijentom koju soluciju želi.
   Srdačan pozdrav.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *