U cilju podizanja svesti o važnosti preventivnih očnih pregleda, pokrenuli smo novi projekat koji podrazumeva organizovanje edukativnih predavanja uz besplatno merenje očnog pritiska i preglede očnog dna, u gradovima širom Vojvodine. 

edukativna-predavanja-besplatni-pregledi

Tema predavanja je „Kako sačuvati vid – savremeno lečenje očnih bolesti”. Kroz ovako široko definisanu temu, nastojaćemo da obuhvatimo više različitih, vrlo čestih očnih bolesti kao što su siva mrena, glaukom, oštećenja vida kod dijabetičara itd. i pružimo sve potrebne informacije vezane za nastanak ovih obolenja, simptome koje pacijenti mogu prepoznati i svakako načine pravilnog i pravovremenog lečenja. Tema kojoj posvećujemo dosta pažnje je i lasersko uklanjanje dioptrije, kao bezbolna i pouzdana procedura trajnog rešavanja zavisnosti od nošenja naočara ili kontaktnih sočiva, sa trenutačnim efektom. 

U želji da pružimo doprinos ranom otkrivanju i lečenju nekih po vid vrlo opasnih bolesti, po završetku predavanja, vršićemo besplatno merenje očnog pritiska i proveru očnog dna. Svi prisutni će imati mogućnost da pitaju sve što ih bude interesovalo i na licu mesta dobiju stručno mišljenje lekara. Predavač je dr Branka Ivošević, specijalista oftalmologije i vlasnica očnog centra „Perfect Vision“.

Datume svih naših akcija pronađite u kalendaru zdravlja.

Povezane vesti: