Az elmúlt néhány évben a glaukómában szenvedők száma Európában és világszinten is folyamatosan növekszik. Az Európai Glaukóma Társaság idei kongresszusát a franciaországi Nizzában rendezték meg június 7. és 11. között. Ez a kongresszus Európa a glaukóma szakterületével foglalkozó legjelentősebb tudományos összejövetelei közé tartozik, ennek megfelelően Európa, Amerika és Ázsia legnevesebb szaktekintélyei képviseltették magukat ezen a kiemelkedő rendezvényen.

Az Európai Glaukóma Társaság 11. kongresszusa

Az Európai Glaukóma Társaság 11. kongresszusa

 

Előadások és interaktív kurzusok segítségével a résztvevők a legkiválóbb szakemberektől  sajátíthatták el alegújabb véleményeket és eredményeket a következő szakterületekről: a glaukóma diagnosztizálása, a betegség figyelemmel kísérése, gyógyszeres kezelése, lézeres kezelési eljárások és klasszikus sebészet.

A találkozón szintén bemutatták a legjobb gyártók legkorszerűbb technológiai eszközeit, melyeket a zöldhályog diagnosztizálása során alkalmaznak, valamint lézerberendezéseket és mesterséges implantátumokat, melyeket a glaukómasebészet során használnak.

Örömmel jelentjük be, hogy a csapatunk orvosa, dr. Gvozdenović Ranko ezen a kongresszuson sikeresen megvédte a tudományos munkáját egy angol és litván nemzetközi bizottság előtt, melyben a glaukóma diagnosztizálásával foglalkozott optikai koherencia tomográfia berendezés segítségével.

dr. Gvozdenović Ranko a kongresszuson

dr. Gvozdenović Ranko a kongresszuson

 

Az ilyen jellegű képzések célja a legmodernebb diagnosztikai standardok és kezelések követése, a külföldi kollégákkal történő kommunikáció és tapasztalatcsere azzal a szándékkal, hogy a betegeinknek európai és világszintű ellátást nyújthassunk és hogy igazoljuk a belénk vetett bizalmat.