U periodu od 24. do 27. septembra 2015. godine u hotelu Galleria, u Subotici, održan je 16. Kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem, kojem smo prisustvovali.

16. kongres oftalmologa Srbije - Subotica-logo

Ovom renomiranom skupu prisustvovali su oftalmolozi iz Srbije i regiona, dok su se među predavačima našli emitentni stručnjaci iz Rusije, Irske, Engleske, Nemačke, Belgije, Grčke, Italije, Slovenije, Makedonije i Rumunije. Raznovrsnim programom obuhvaćene su aktuelne teme (hirurška i medical retina, glaukom, bolesti rožnjače, katarakta, refraktivna hirurgija, neurooftalmologija itd.) predstavljene kroz simpozijume, kurseve, usmena izlaganja i poster prezentacije.

Po prvi put u Srbiji, na ovogodišnjem kongresu održana je Akademija Evropskog udruženja oftalmologa, tokom koje je organizovan okrugli sto na temu hirurgije katarakte i refraktivne hirurgije.

16. kongres oftalmologa Srbije - Oftalmolozi iz Vojvodine

Ovom prilikom, očni centar “Perfect Vision” posetili su oftalmolozi iz raznih krajeva Vojvodine. Organizovan je kraći obilazak, uz predstavljanje raspoložive tehnologije i savremenih pristupa dijagnostici i lečenju. Na prijatnom koktel prijemu, povedene su diskusije o brojnim aktuelnim temama i inovacijama iz oblasti oftalmologije, uz razmenu teorijskih i praktičnih znanja i iskustava.