Zoran Jošić (52), po struci lekar, živi i radi u Španiji. Dugo godina je nosio multifokalne naočare za blizu i daleko. Međutim, kako kaže, to nije bilo ni malo komforno ni jeftino.

dr Zoran Jošić - iskustvo nakon ugradnje sočivaMenjanje dioptrije, gubljenje naočara, potreba za nošenjem dva para naočara leti, za vid i za sunce… Sve su to razlozi zbog kojih sam se odlučio za operaciju sa ugradnjom multifokalnih sočiva. Činjenica da imate najveći broj ugrađenih multifokalnih sočiva u zemlji, ali i najbolji odnos cene i kvaliteta, bili su mi dovoljni razlozi da iz Španije dođem u Suboticu i pomoć potražim u klinici Perfect Vision.

Na detaljnom preoperativnom pregledu urađena su visokosofisticirana snimanja, na osnovu kojih smo dobili sve potrebne izračune za operaciju. Isključeni su svi faktori rizika i utvrđeno je da je pacijent pogodan kandidat za ugradnju multifokalnih intraokularnih sočiva.

Dr Jošiću su implantirana multifokalna intraokularna sočiva poslednje generacije tzv. trifokalna sočiva koja svetlosne zrake fokusiraju u čak tri tačke na mrežnjači. Ovo omogućava dobar vid na daljinu, blizinu ali i na „srednju“ distancu (razdaljina monitora računara, komandne table u vozilu itd.).

Pred operaciju nisam imao ni najmanju tremu, jer sam imao puno poverenje u osoblje, zbog izvanrednih rezultata u praksi i malog broja komplikacija. Kao lekaru, ovo su mi bili najvažniji faktori za donošenje odluke o izboru hirurga. Operacija je dobro prošla, bezbolno, bez ikakvih smetnji i nelagodnosti.

Na postoperativnoj kontroli potvrđeni su odlični rezultati operacije. Pre operacije, pacijent je video svega 30%, a nakon samo pet dana, postignuta je maksimalna vidna oštrina – pacijent sada vidi 100%! 

Prošlo je nekoliko dana od operacije, a razlika je velika – već sada mogu da čitam i najsitnija slova bez naočara. Moje iskustvo je da je kod vas zaista sve perfektno, baš kao što kaže naziv vaše klinike. Istakao bih ljubaznost i profesionalnost osoblja, a naročito ljudskost i toplinu koju imaju u odnosu sa pacijentom. Dobili ste još jednog zadovoljnog pacijenta koji će rado svoje iskustvo podeliti sa drugima.