„Od 18. godine imam dioptriju (cilindre 0.50) sa kojom sam mogla da funkcionišem bez naočara, tako da lošiji vid nisam doživljavala kao hendikep. Međutim, od 36. godine dioptrija mi se povećavala na svakih godinu dana, da bi naglo porasla u 44. godini.

Neko bi rekao da -1.50 i -2.0 za daljinu, i +2.5 za čitanje i nije neka velika dioptrija, ali je meni bila sasvim dovoljna da me potpuno prikuje uz naočare, i to dva para, bez kojih nisam mogla normalno da funkcionišem, jer mi je sve bilo mutno.

 Pregled za operaciju sa ugradnjom multifokalnih sočiva

Moj posao je takav da puno vremena provodim pred računarom, pa mi je nošenje dva para naočara izazivalo poteškoće na poslu. Još veći problem mi je bilo obavljanje nekih svakodnevnih, osnovnih radnji. Recimo, kada dobijem poruku na telefonu, ne mogu da je pročitam dok ne stavim naočare za blizinu, a kada se nalazite npr. u gradskom prevozu, brzo menjanje naočara može biti teško. Takokođe, kao i svakoj ženi, problem mi je bilo i to što se nisam mogla lepo našminkati, srediti obrve, nokte, što godinama nisam mogla uopšte nositi sunčane naočare.

Kada sam shvatila koliko sam postala zavisna od naočara, odlučila sam da pronađem rešenje za taj problem. Moj stariji sin je 10 godina nosio naočare i obišli smo puno očnih klinika. Osim ljubaznosti i stručnosti, moram da kažem da sam u klinici Perfect Vision prvi put videla ovako modernu i savremenu tehnologiju. Zaista ne znam da li igde na ovim prostorima postoji nešto slično. To je sjajna stvar, jer ste sigurni da će dijagnostika, koja je jako važna, biti odrađena najbolje moguće. Ovo je ujedno i najveći razlog zašto sam odlučila da ovu operaciju ne uradim u Beogradu, gde živim, već dođem u Suboticu. Pri prvom ulasku u kliniku, oduševila sam se prostorom, prelepo je uređeno, moderno opremljeno i pritom na odličnoj lokaciji, u samom centru grada, pored Autobuske stanice. Prosto, celokupan rad klinike i osoblja, podređen je udobnosti pacijenta.

Pred operaciju sam se osećala divno, opušteno, bez straha i treme. Bila sam veoma srećna što sam tu i jedva sam čekala da uđem u salu i za 10-ak minuta rešim svoj dugogodišnji problem. Stalno sam mislila na to koliko mi je bio divan osećaj kada sam prvi put stavila naočare i ugledala oštru sliku. Maštala sam o danu kada ću tako videti svojim očima, bez naočara i zato sam željno iščekivala operaciju i naravno, pre efekte.  

 Operacija sa ugradnjom multifokalnih sočiva

Operacija je bila bezbolna, brza. Neverovatno je kako jednim kratkim zahvatom, vi rešavate problem na duge staze. Oporavak je komforan i takođe brz. Već treći dan sam mogla da čitam, fantastično sam videla na blizinu, bolje nego sa naočarima. Daljina mi je bila malo mutna, najviše zbog kapljične terapije koju sam koristila. Na kontroli posle 7 dana, doktorka mi je potvrdila da sada vidim 125%!

Šta da vam kažem… Posle mnogo godina, sada idem na more sa sunčanim naočarima, konačno vidim svaku poruku koja mi stigne, mogu lepo da se našminkam, sredim obrve, nokte, a da ne govorim koliko mi je lakše da obavljam posao za kompjuterom.
Zadovoljan pacijent posle operacije

U svom okruženju imam dva pacijenta koji su prošli ovu operaciju. Gledajući ih kako fantastično funkcionišu, odlučila sam da i sama napravim ovaj korak i neizmerno sam im zahvalna na motivaciji. Zato bih volela da sada ja dam preporuku svim budućim pacijentima, bez obzira na godine. Želim da ih svojim primerom ohrabrim i motivišem da urade operaciju, jer će im ceo život biti promenjen na bolje. Pokušajte da savladate strah, okružite se lepim mislima i u operacionu salu unesite samo pozitivnu energiju. Rezultati tada ne mogu da izostanu!

Puno pozdrava iz Beograda,
Aleksandra Šašaroga (51 godina), Beograd“