I ove godine biramo samo najbolje za vaše oči nastojeći da opravdamo vaše dugogodišnje poverenje u skladu sa našom poslovnom strategijom. Implementiranjem svetskih oftalmoloških trendova, među prvima u zemlji uvrstili smo u našu ponudu dva nova intraokularna sočiva – AcrySof IQ Vivity i AcrySof IQ Vivity toric.

Operacija katarakte uz otklanjanje dioptrije

Sigurni smo da ste se uverili da operaciju katarakte, koju najčešće izvodimo, konstantno usavršavamo kako bismo vam omogućili najbolji vid, maksimalni komfor i sigurnost. Od samog početka razlikujemo se od većine očnih klinika, pažljivo definisanom strategijom da operacijom sive mrene (katarakte) nastojimo ukloniti i dioptriju koju imate.

Iz tog razloga se ne zaustavljamo pred novitetima i ukoliko ih procenimo sigurnim, rado ih prigrlimo i implementiramo. Kao što već znate, godinu smo započeli kao pioniri u zemlji prvi ugradivši Tecnis Eyhance torična intraokularna sočiva, proizvođača Johnson & Johnson i time upotpunili sva sočiva iz porodice Eyhance. Nastavljamo sa širenjem ponude i zato vam predstavljamo nova, vredna pažnje intraokularna sočiva.

Nova sočiva u našoj ponudi

Da u našu pažljivo odabranu ponudu uvrstimo novo Vivity sočivo odlučili smo se zbog njegove funkcionalnosti. Njegovom ugradnjom imaćete dobar vid na daljinu, a zbog proširene dubine fokusa dobijate i poboljšani intermedijarni vid, odnosno vid na srednju distancu koju često koristimo u svakodnevnim aktivnostima kao što su rad na računaru, prepoznavanje brojeva i simbola na komandnoj tabli u automobilu, društvene igre (kartanje i domine), prepoznavanje cena prilikom kupovine, kuvanje i druge svakodnevne aktivnosti koje izvodimo na udaljenosti između 44 i 60 cm.

AcrySof IQ Vivity intraokularno sočivo koriguje dalekovidost i kratkovidost, dok AcrySof IQ Vivity toric intraokularno sočivo koriguje i astigmatizam, koje predstavlja refraktivnu manu oka prouzrokovanu nepravilnim zakrivljenjem rožnjače. Različita prelomna moć dovodi do izdužene slike koju možete videti ukoliko imate astigmatizam, zbog elipsastog oblika rožnjače.

intraokularno socivo alcon vivity

 

 

Na koji način se vrši operacija?

Ugradnja intraokularnih sočiva vrši se u oba oka, najčešće u razmaku od 5 do 7 dana, jer je to najbolji način ekspresije njihovog punog potencijala.

Operacija je bezbolna i vrši se u lokalnoj, kapljičnoj anesteziji. Sočivo se implantira u oko kroz minimalan rez od 2,2 mm, bez injekcija i šavova. Ova operacija spada u jednodnevnu hirurgiju, što podrazumeva da pacijent nakon operativnog zahvata odlazi kući. Oporavak je brz i komforan, te se pacijent već posle 5 – 7 dana može vratiti uobičajenim životnim aktivnostima, dok se teži fizički poslovi i sportske aktivnosti ne savetuju u prve 2 – 3 nedelje.

Čekamo vas u Kući Zdravlja, na adresi Senćanski put broj 3. Posetite naš sajt www.perfectvision.rs pomoću kog možete poslati upit o bilo kakvoj nedoumici koju imate, ili nas kontaktirajte putem telefona 024 45 45 000 ili 060 55 75 754.