Za nas vreme praznika predstavlja retke trenutke predaha u kojima možemo da sumiramo sve što smo ostvarili i planiramo sve što nam predstoji. Kada pogledamo iza sebe, protekla godina je za nas bila godina velikih stvari. 

Nova godina je nova prilika da budemo još bolji!

U nastojanju da našim pacijentima omogućimo veću dostupnost naših usluga, tokom cele godine organizovali smo različite akcije, popuste i druge finansijske pogodnosti. U istraživanju koje smo sproveli, utvrdili smo da smo jedna od cenovno najpovoljnijih privatnih klinika u zemlji, te smo naše cene držali nepromenjenim, osvežavajućih ih isključivo pomenutim sniženjima. Leto je za nas ostalo u znaku „Velikog letnjeg laserovanja“, desetodnevne nagradne igre u kojoj je jedna divna devojka ostvarila svoj san i zauvek rekla zbogom svojoj dioptriji.

Učinili smo korak dalje i započeli radionice za pacijente „Moje oči – moje pravo da znam“. Radnionica predstavlja jedinstvenu priliku da svi zainteresovani za lasersko uklanjanje dioptrije u prijatnom druženju sa našim osobljem, saznaju sve što su želeli kroz razgovor sa lekarom, ali i ranije operisanim pacijentima.

Organizovali smo veliki broj humanitarnih projekata, kojima smo pružili značajan doprinos unapređenju zdravstvene zaštite. Kao zlatni sponzor Humanitarnog Goodwill teniskog turnira, donirali smo značajna sredstva za pomoć lokalnim obrazovnim ustanovama. Učestvovali smo u Prvom Subotičkom sajmu za decu gde smo vršili besplatne očne preglede dece i roditelja. Dobrovoljnim prilozima podržali smo humanitarni koncert u organizaciji Udruženja slepih i slabovidih. Povodom Svetske nedelje borbe protiv glaukoma, održali smo edukativno predavanje o ovoj podmukloj bolesti uz vršenje besplatnih pregleda vidnog živca i merenja intraokularnog pritiska. Uzeli smo učešće u evropskom edukativnom projektu “Noć istraživača”, predstavljajući našim sugrađanima čulo vida sa jednog zabavnijeg aspekta. Pridružili smo se projektu „Jedan u milion“ fondacije “Ana i Vlade Divac” kontinuirano donirajući sredstva za obnovu osnovnih škola u Srbiji. Brojne mališane čiji su roditelji ratni i pali borci, obradovali smo slatkim novogodišnjim paketićima. Započeli smo naš najveći projekat do sada – obavljanje besplatnih očnih pregleda mališana u 55 vrtića PU „Naša radost“ u Subotici i okolini. Svetski dan dijabetesa posvetili smo starijim sugrađanima, kroz edukativno predavanje i besplatne preglede.

Kroz učešće na brojnim kongresima i stručnim skupovima, vredno smo radili na sopstvenom usavršavanju, prateći savremene svetske trendove. Naši lekari su prezentovali četiri naučna rada na domacim i stranim kongresima. Kao rezultat našeg truda i zalaganja, obogatili smo našu široku paletu usluga za još jednu – mikroincizionu operaciju katarakte koja predstavlja najviši standard u operaciji sive mrene. Pored toga, u našu ponudu uvrstili smo i dve nove vrste sočiva, a a posebno smo ponosni na uvođenje novih vrsta multifokalnih intarokularnih sočiva za život bez naočara. Među prvima u zemlji nabavili smo Lenstar uređaj kojim se vrše najpreciznija merenja prilikom donošenja odluke koje će se sočivo ugraditi u oko tokom ultrazvučne operacije katarakte. Takođe, trudili smo se da stečena znanja prenosimo i na svoje kolege, te smo u saradnji sa  Oftalmološkom sekcijom Srpskog lekarskog društva i oftalmološkom ordinacijom „Ilić“ iz Beograda, a pod pokroviteljstvom kompanije “Oktal Pharma”, organizovali jednodnevni kurs ehooftalmografije. Ostvarili smo izuzetnu saradnju sa vrhunskim stručnjacima Klinike za očne bolesti prof. dr Đorđe Nešić iz Beograda i nastavili kvalitetnu saradnju sa lekarima Klinike za očne bolesti iz Novog Sada sa namerom da naši mladi lekari stasavaju uz najbolje učitelje, kao i da naši pacijenti dobiju vrhunsku zdravstvenu zaštitu u sredini u kojoj žive. 

Naš trud u naglašavanju važnosti preventivne zdravstvene zaštite, potvrđen je posetom ministarke zdravlja dr Slavice Đukić Dejanović koja je javno pohvalila naš dosadašnji uspešni rad. Tom prilikom bili smo jedina privatna ustanova koju je ministarka sa svojim timom posetila.

Kao potvrda da naš posao radimo najbolje što umemo, uručeno nam je prestižno priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u potkategoriji „Najevropskija ženska firma 2013.“ kojom je zaokružen jedan veoma važan period našeg rada. Period inovacija i usavršavanja, iz kog izlazimo još mudriji, iskusniji i spremniji za nove izazvove i pobede.

U svim tim velikim stvarima koje nam je donela 2013. godina, ipak postoji nešto što se posebno ističe. To su naši pacijenti, naš razlog i smisao, najveća motivacija i opravdanje našeg postojanja. Ono što nas pokreće da budemo još bolji jesu upravo njihove suze radosnice nakon operacije, trenuci u kojima prvi put jasno ugledaju svet oko sebe, svako njihovo „Hvala“ od srca i svaki momenat njihovog novog, kvalitetnijeg života sa zdravim vidom. Sa ponosom ističemo da je naše najveće dostignuće u dosadašnjem radu činjenica da preko 85% novih pacijenta dolazi kod nas isključivo na osnovu preporuke.

I zato se ne plašimo vremena koji nam predstoji. Naprotiv, nova godina za nas predstavlja novi izazov i novu priliku da budemo još bolji. Obećavamo da ćemo i dalje biti posvećeni i nasmejani, uvek spremni da Vam pružimo pomoć, savet, rešenje. U svakom danu nove godine trudićemo se da opravdamo poverenje koje nam poklanjate i za uzvrat Vam pružimo uvek više nego što od nas očekujete.

Srećne praznike i svako dobro želi Vam tim Perfect Vision-a!