21.02.2014. grad Suboticu posetio je američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi. Ovim povodom ambasador je obišao nekoliko važnijih ustanova u Subotici, a prisustvovao je i sastanku Udruženja poslovnih žena Subotice, održanom u Plavoj sali Gradske kuće sa početkom u 13h. 

Ambasador SAD u Srbiji posetio Udruženje poslovnih žena Subotica

Ambasador je pokazao interesovanje za položaj žena preduzetnica u Srbiji i značajne projekte koje je Udruženje organizovalo u cilju pružanja podrške njihovom osnaživanju. Koordinatorka Udruženja, prof. dr Danica Drakulić, prezentovala je strukturu Udruženja i uspešne rezultate dosadašnjeg rada, sa osvrtom na buduće planove i aktivnosti. Ambasador je pohvalio zalaganje svih članica, ohrabrujući ih na dalje napredovanje. 

Sastanku je prisustvovala i dr Branka Ivošević, članica Udruženja, koja se osvrnula na položaj žena lekara preduzetnica u Srbiji  iznoseći dosadašnja četvorogodišnja iskustva, na tešku i složenu situaciju sa kojom se suočava sistem zdravstvene zaštite u Srbiji kao i na zdrav potencijal koji se nalazi u ženskom preduzetništvu koji može doprineti revitalizaciji srpske privrede.