U Beogradu, u hotelu Hyatt Regency, 16. aprila 2016. godine, održan je jednodnevni simpozijum „Dijabetes i oko“, u organizaciji Miloš klinke, a pod pokroviteljstvom Evropskog udruženja vitreoretinalnih hirurga (EVRS). Simpozijumu je prisustvovala predstavnica očnog centra „Perfect Vision“, dr Branka Ivošević.

Dijabetes i oko

Na Simpozijumu su izložene teme koje su obuhvatile novine u daljem razumevaju i lečenju dijabetesa i njegovih komplikacija u oku, “screening” i nove trendove lečenja dijabetične retinopatije, dijabetične katarakte i keratopatije. 

Emitentni domaći i strani predavači bazirali su dominantno svoja izlaganja na dijagnostici i lečenju dijabetične retinopatije, sa osvrtom na savremene dijagnostičke metode, od kojih su neke bile po prvi put prezentovane u našoj zemlji. Bilo je reči o terapiji edema makule, kao i o modernoj mirkoincizionoj hirurgiji kao krajnjem rešenju za slučajeve proliferativne dijabetične retinopatije i o najtežoj komplikaciji dijabetesa na oku – neovaskularnom glaukomu. 

Učešćem na ovom simpozijumu smo usvojili nova znanja, koja ćemo sa zadovoljstvom primeniti u našoj praksi, kako bismo našim pacijentima pružali najkvalitetniju oftalmološku zdravstvenu zaštitu.