Prema istraživanjima najveći broj mališana želeli bi da postanu doktori kada porastu. U želji da našim najmlađim sugrađanima ostvarimo ovaj san, u saradnji sa dečijom igraonicom Fabrika zabave, 05.10.2017. godine, održali smo kreativnu radionicu na temu „Kad porastem biću… oftalmolog“.

Kad porastem biću... OFTALMOLOG

Kad porastem biću... OFTALMOLOGTokom tri sata druženja, mnoštvo malih doktora izvršilo je očni pregled, napisalo recept za naočare, naučilo kako se leče očne bolesti, kao i kada treba posetiti ofalmologa. U belim mantilima i hirurškim kapama i maskama, crtali su zanimljive naočare i bojali tematske bojanke iz kojih su saznali koja hrana je najbolja za naše oči, koliko je važno nositi naočare kada ne vidimo najbolje, kako štitimo oči od sunca i mnoge druge savete.

Najpričljiviji mališani učestvovali su u kreativnom kvizu, gde su davali zanimljive i smešne odgovore na pitanja kao što su: „Ko je oftalmolog?“, „Kako izgleda očni pregled?“, „Zašto doktor nosi beli mantil?“, „Koja životinja najbolje vidi?“ itd.

Kad porastem biću... OFTALMOLOG

Među mnogobrojnim šaljivim odgovorima, odabrali smo najslađi. Dao nam ga je upravo Andrej koji je na pitanje „Kako suze nastaju?“ rekao „Suze moraju da krenu zato što je Bog tako odlučio!“ Dosetljivog Andreja nagradili smo besplatnim očnim pregledom za celu njegovu porodicu.

 

 

Više slika pogledajte ovde.