Kako se osećamo? Rasterećeno, slobodno, zadovoljno. Operacija nam je sasvim sigurno promenila život na bolje, poboljšan nam je kvalitet tog „vizuelnog života“, ako mogu tako da kažem.“ – ovako svoju priču započinje Veselin Milunović (50) iz Sremske Kamenice kome je zajedno sa njegovim roditeljima Anđelijom (71) i Milojem (76) u istom danu izvršena operacija sa ugradnjom trifokalnih intraokularnih sočiva u Centru za lasersku hirurgiju oka „Perfect Vision“. 

U „Perfect Vision“ došli su na osnovu preporuke Veselinovog prijatelja, te nisu ni razmatrali ponude drugih klinika. Prvi kontakt sa klinikom su uspostavili pre 3 godine, ali su čekali da skupe dovoljno novca jer su želeli da zajedno urade operaciju. Temeljno su istraživali, gledali video priloge i gostovanja dr Branke Ivošević, što im je pomoglo da učvrste svoju odluku da operacija bude baš u Subotici.

 ISKUSTVA PACIJENATA - Ugradnja trifokalnih sočiva

 

„Čitao sam komentare na vašem sajtu gde se jedan pacijent zahvaljuje drugom za preporuku jer mu je tako promenio život, pa bih sada i ja želeo da se zahvalim svom prijatelju Draganu, jer je ovo definitivno najbolje rešenje. Imao sam čak tri dioptrije za čitanje, za rad i za vožnju, a nošenje troje naočara je bilo nemoguća misija. Da ne zaboravim da spomenem da sam često gubio naočare, menjao dioptriju, što je sve bilo značajan finansijski izdatak.“ – ističe Veselin.

Njegovi roditelji su pored dioptrije na blizu i daleko, imali i kataraktu, što je ovom operacijom trajno rešeno. Sada ponovo mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, koje su im već dugi niz godina bile teške i neizvodljive.

„Šta da vam kažem, sada lako uvlačim konac u iglu, čitam i najsitnija slova… Osećam se preporođeno, kao da mi je u celom organizmu lakše. Ranije sam se pomalo teturala dok sam hodala, bila sam nesigurna, naročito kada idem stepenicama, a sada je milina! Moj muž je izjavio da posle 20 godina ponovo može da čita novine bez naočara, jer vidi i najsitnija slova.“ – ispričala nam je Anđelija, Veselinova majka.

Ističu da je operacija sa ugradnjom trifokalnih sočiva lako prošla, prvo oko je bilo potpuno bezbolno, gotovo da nisu ni imali utisak da se operišu. Tokom operacije drugog oka su u pojedinim momentima osetili neprijatno peckanje, ali daleko od toga da je bolno i neizdrživo.

Na pitanje kako sada gledaju na svoju odluku da se operišu, Veselin ističe da je operacija sa ugradnjom trifokalnih intraokularnih sočiva definitivno jedno od boljih ulaganja u životu.

„Neko bi pomislio da je operacija skupa, ali računajući koliko novca smo do sada dali na naočare i preglede, mi smo već sada u plusu a ovo je za ceo život. Zaista je veliko olakšanje!“

Svo troje imaju samo reči hvale kada je u pitanju osoblje.

„Još nisam video ovako mlad, uigran tim stručnjaka koji su pritom veoma ljubazni, uslužni, komunikativni. Naročito bih pohvalio doktorku Branku, koja svoj posao radi savršeno, pažljivo i posvećeno.“ – ističe gospodin Miloje.

„Na skali od 1 do 100, doktorka zaslužuje ocenu 100!“ nadovezuje se Veselin i nastavlja „Divna je kao čovek i kao stručnjak, maksimalno je posvećena svom poslu, postavlja se kao prijatelj pacijentu, tu je uvek na usluzi. Do sada sam jedino za Đokovića smatrao da je tolika veličina a da nije ni malo prepotentan a sada to mislim i za doktorku Ivošević. Da, ona je Đoković u svom poslu!“ – završava sa osmehom Veselin.