Ukoliko ste ikada bili u prilici da radite veću ili manju hiruršku intervenciju, verujemo da ste se susreli sa upozorenjima o mogućnostima operativnih komplikacija. Bez dileme, najveću ulogu u prepoznavanju i preventivi mogućih komplikacija igra iskustvo i stručnost samog lekara.

2021. godina u procentima

Svetske medicinske studije velikim uspehom smatraju hirurgiju koja ima manje od 1% operativnih komplikacija tokom godine. Mi se upravo time možemo sa ponosom pohvaliti i upozoriti vas da ste u pravim rukama! Naša doktorka Branka Ivošević, hirurg refraktivne hirurgije i hirurgije katarakte, je tokom protekle 2021. godine imala neverovatnih 0% operativnih komplikacija, odnosno svaka operacija je realizovana uspešno bez ijedne komplikacije.

Naša mala pobeda

Verujemo da ste se pitali koji su to faktori koji utiču na toliku posvećenost doslovno svakom pacijentu tako da rezultat bude 0% operativnih komplikacija? Izdvojićemo vam tri ključna uticaja za uspešnost u hirurgiji:

1. Iskustvo kao garancija

Kada je u pitanju katarakta, najčešće izvođena operacija očiju, dr Ivošević broji preko 30 godina iskustva. Svoju karijeru započela je kao oftalmolog na očnom odeljenju Opšte bolnice Subotica, gde se istakla i van granica Subotice zbog svojih dostignuća i uspeha koje je nizala. Usled brojnih, kako tehnoloških tako i organizacionih ograničenja, zbog kojih nije više videla priliku za stalni napredak za kojim je žedna, odlučuje se da uplovi u preduzetničke vode 2010. godine.

Osnovala je Centar za lasersku hirurgiju oka Perfect Vision sa najsavremenijom tehnologijom u kom nastavlja da opravdava poverenje na hiljade svojih pacijenata, kao i svoju titulu jednog od prva tri hirurga refraktivne hirurgije u Srbiji.

operacija ociju

dr Branka Ivošević, Perfect Vision Subotica

2. Rad na sebi

Uspeh ne dolazi preko noći, kao ni napredak bez stalnih usavršavanja. Savremeno, inovativno, konkurentno su reči koje krase dr Ivošević i njen Očni centar. Među prvima u Srbiji je implementirala inovacije u praksi iz oblasti laserskog uklanjanja dioptrije, a u društvu je najboljih hirurga u oblasti ugradnje premijum sočiva.

Perfect Vision je među prvim privatnim klinikama u Srbiji kojima su distribuirana multifokalna intraokularna sočiva, i još važnije, u kojima je uspešno izvršeno na hiljade operacija sa ugradnjom ovih sočiva. Prema podacima dobijenim od distributera intraokularnih sočiva, dr Branka se nalazi na vodećem mestu po broju implantiranih premijum sočiva.

Velika znanja i praktična iskustva stekla je na stručnim svetskim i evropskim kongresima, kao i nacionalnim stručnim skupovima na kojima je imala i aktivno učešće prezentujući svoja iskustva i stručne studije slučaja. Autor je ili koautor većeg broja stručnih radova iz oblasti hirurgije katarakte i refraktivne hirurgije.    

3. Ljubav prema profesiji

Stručnost i ostvareni razultati su samo posledica strastvenog pristupa poslu dr Ivošević. Iako na studijama nije ni pomišljala da će se baviti oftalmologijom, nije ni jednog trenutka zažalila što su oči, naše najdragocenije čulo, postale njena životna opsesija. „Život, pa i profesija kojom se bavimo, skup je naših izbora i odluka. Ako je jedna od njih da budemo srećni i uspešni, tako će i biti.“ – dr Branka Ivošević