Inovacije su jedne od naših glavnih zvezda vodilja u poslu i deo naše poslovne strategije i tradicije. Trudimo se da budemo u korak sa najsavremenijim svetskim inovacijama, vodeći se potrebama koje donosi brz način života danas.

Očni problemi koje rešavaju intraokularna sočiva

Težimo ka tome da operaciju katarakte, koju najčešće izvodimo u našem očnom centru, konstantno usavršavamo kako bismo pacijentima omogućili maksimalni komfor, brzinu, sigurnost i učinkovitost. Katarakta, odnosno siva mrena, se operacijom odstranjuje i na njeno mesto se ugrađuje novo, bistro intraokularno sočivo. Od samog početka razlikujemo se od većine očnih klinika po tome što pored uklanjanja sive mrene (katarakte) nastojimo da pacijentima uklonimo i dioptriju koju imaju.

Jedna veoma česta dioptrija koju pacijenti imaju je astigmatizam, refraktorna mana oka, gde je nepravilno zakrivljena rožnjača kod pacijenta. Različita prelomna moć dovodi do izdužene slike koju pacijent vidi, koja se događa zbog elipsastog, umesto kružnog, oblika rožnjače. Astigmatizam se trajno koriguje ugradnjom toričnog sočiva.

Najsavremenija torična sočiva kod nas

Godinu započinjemo jednom malom pobedom za nas, ujedno i za naše pacijente. Krajem januara ove godine, prvi smo u zemlji ugradili intraokularna Tecnis Eyhance torična sočiva, proizvođača Johnson & Johnson, i time upotpunili sva sočiva iz porodice Eyhance.

Tehnologija koju ova farmaceutska kompanija koristi doprinosi da se nakon ugradnje ovog sočiva trajno eliminiše katarakta (siva mrena), dioptrija na daljinu a ujedno se koriguje i astigmatizam. Ali pored toga, ono što je izdvaja od naših dosadašnjih dostupnih vrsta monofokalnih sočiva koje imamo u ponudi, je jasan vid na srednju udaljenost, kojom se smatra distanca od 60 do 80cm.

Ugradnjom Eyhance toričnog sočiva, pacijent jednom bezbolnom i brzom operacijom dobija dobar vid bez dioptrijskih naočara na daljinu i srednju distancu. Ona je važna jer olakšava svakodnevno funkcionisanje pri radu za računarom, omogućava poboljšan vid pri gledanju komandne table u automobilu, prilikom igranja društvenih igara, čitanja cena u ranji, šminkanja i slično. Omogućavaju jasan vid i pod lošijim osvetljenjem kao i prilikom noćne vožnje.

Utiske pacijenata koji su kod nas prvi ugradili ovo sočivo možete pogledati na našem sajtu u odeljku „Iskustva„.