Revizorsko konsultantska kuća Ernst & Young (EY) desetu godinu u Srbiji organizuje konkurs za najbolje domaće preduzetnike „EY Preduzetnik godine“. Bila nam je velika čast i zadovoljstvo naći se među odabranih 34 najboljih domaćih preduzetnika u 2021. godini, koja je bila i više nego izazovna.

ey preduzetnik godine

EY Preduzetnik godine predstavlja prestižnu svetsku nagradu za dostignuća u biznisu. Program je globalnog karaktera i odaje priznanje preduzetnicima koji su postigli uspeh uz pomoć svoje vizije, inovativnosti i liderstva. Kao jedina nagrada ovog tipa, dodeljuje se na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou u 60 zemalja sveta.

Ovaj program podržava i podstiče kvalitete kakve najbolji domaći preduzetnici trebaju da poseduju – preduzetnički duh, viziju i strategiju, konkretne finansijske pokazatelje, regionalno ili međunarodno poslovanje, kreativnost i inovativnost kao i lični integritet. U ovogodišnjem programu učestovalo je 34 kandidata iz 28 kompanija, koje posluju u 16 industrija i 9 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju preko 2.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od ukupno 122 miliona evra.

Više o ovogodišnjim kandidatima, među kojima je Branka Ivošević, možete pročitati ovde.

Ovogodišnji izbor podržan je od strane Ministarstva Privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija. Nezavisni žiri predstavljali su Darko Budeč, Ivan Rakič i Dragan Filipović, predsetnik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija koje je bilo u ulozi generalnog sponzora programa.