Ispred očnog centra Perfect Vision bili smo učesnici seminara u Privrednoj Komori Srbije na konferenciji „Žensko preduzetništvo – razvojna šansa Srbije“.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana preduzetnica, Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije organizovao je Konferenciju pod nazivom „ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO – RAZVOJNA ŠANSA SRBIJE“ , a na skupu se prvo obratila rukovodilac grupe u Sektoru malih i srednjih preduzeća Ministarstva privrede Aleksandra Vučetić.

Prema njenim rečima, žene preduzetnice predstavljaju značajan segment naše privrede i čine trećinu ukupnog broja preduzetnika u Srbiji. Kako je navela, u ukupnom broju aktivnih privrednih društava i preduzetnika u Srbiji, ženska preduzeća činila su 35,8 odsto.

„Prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj, Ministarstvo privrede od 2021. godine sprovodi poseban program finansijske podrške namenjen ženama preduzetnicama i mladima koji su u početnoj fazi poslovanja ali i onima koji tek žele da otpočnu svoje poslovanje. Program podržava široku lepezu uslužnih i proizvodnih delatnosti i predstavlja kombinaciju bespovratnih sredstava iz budžeta i povoljnog kredita Fonda za razvoj“, naglasila je predstavnica Ministarstva privrede.

ekselencija

Nakon uvodnih govora održana su 3 panela na kojima su istaknute preduzetnice iznosile svoja iskustva razvojnog puta, izazove sa kojima su se susretale i na koji način su ih rešavale.
Predstavnici banaka istakli su mogućnosti finansijske podrške za mlade preduzetnike.

Očni centar Perfect Vision je dobar primer prakse ženskog preduzetništva. Kao klinika iza koje stoji 12 godina poslovanja sa pacijentima iz preko 38 zemalja, stojimo na raspolaganju svakoj novoj preduzetnici kojoj je potrebna pomoć. Na čelu tima je stalni oftalmolog i hirurg dr Branka Ivošević.

Iako se sportom ne bavi profesionalno, ona je sportista – u telu i duši. Bazen i – snažan zamah rukom, jednom pa drugom, naizmenično. Udah, pauza, izdah. I cilj je sve bliže, a ona zna da može i mora (još) brže do njega! Paralelno sa telom, u nevidljivoj trci učestvuju i njene misli. Roje se, prestižu jedna drugu, svaka hoće da bude prva! Žena koja traži (i dobija) maksimum od sebe. I kao takva, ima pravo da ga traži i od drugih… Dr Branka Ivošević, specijalista oftalmologije i refraktivni hirurg, vlasnica Centra za lasersku hirurgiju oka “Perfect Vision”, jedna od svega nekoliko stručnjaka u zemlji koji ugrađuju sve modele intraokularnih sočiva registrovanih u Srbiji, i sama priznaje i otvoreno za sebe kaže da je perfekcionista. Baš kakvi bi i svi (hirurzi) trebalo da budu… – Izvor: Subotica.com

privredna komora