Kongres evropskog udruženja za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju – Milano 2012.

Kongres evropskog udruženja za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju

Lekari oftalmološkog tima Kuće Zdravlja u periodu od 6.9. do 12.09.2012. prisustvovali su Kongresu evropskog udruženja za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju (ESCRS) i Kongresu evropskog udruženja specijalista zadnjeg očnog segmenta (EURETINA).

Simpozijumi koji su ove godine održani u Milanu okupili su najveće svetske stručnjake iz pomenutih oblasti, koji su kroz teoretske i praktične interaktivne kurseve izneli najnovije trendove i dostignuća savremene oftalmologije, što je doprinelo stručnom usavršavanju naših kadrova. Ovom prilikom stekli smo AKREDITOVANA PRIZNANJA za rad sa najsavremenijim faknim intraokularnim sočivima (Chachet i Verisyse). Implantacija pomenutih faknih sočiva omogućava rešavanje problema kratkovidosti i dalekovidosti, kod pacijenata koji zbog visine refrakcione anomalije (dioptrije), debljine rožnjače ili drugih stanja nisu pogodni kandidati za lasersko skidanje dioptrije.

Osvrćući se na sve veći broj obolelih od šećerne bolesti, naš tim je prošao obuke za primenu najaktuelnijih dijagnostičkih i terapijski procedura prevencija lečenja raznih oblika oštećenja vida nastalih kao posledica diabes melitusa.

U sklopu instrukcionih kurseva usvojili smo najnovije trendove u primeni anti VEGF terapije, koja predstavlja moćno oružje u prevenciji teških oštećenja vida nastalih u sklopu većeg broja obolenja očnog dna.

Stručni tim Univerzitetske oftalmološke klinike iz Beča, na čelu sa svetski priznatim stručnjakom Prof. dr. Ursulom Schmidt-Erfurth, omogućio nam je sagledavanje značaja multidisciplinarnog pristupa u praktičnoj primeni OCT uređaja (optička koherentana tomografija). U svakodnevnom radu OCT snimci struktura očnog dna, olakšavaju nam blagovremeno postavljanje dijagnoze, praćenje toka bolesti i efekta primenjene terapije u lečenju različitih obolenja.

Ciljevi naše kontinuirane medicinske edukacije jesu unapređivanje, proširivanjei postizanje što boljeg kvaliteta usluga, kako bismo omogućili brzu i efikasnu dijagnostiku, prevenciju i lečenje. Usavršavanjem kadrova i primenom savremene tehnologije težimo da odgovorimo zahtevima i očekivanjima naših pacijenata.