Kongres oftalmologa Srbije 2012

U Beogradu je od 17. do 20. oktobra održan 13. kongres oftalmologa Srbije na kojem su prisustvovali doktori iz oftmološkog tima “Kuće Zdravlja”.

Kongresu je prisustvovalo preko 600 oftalmologa iz Srbije i okruženja, dok su se među predavačima našli i oftalmolozi iz Švedske, Nemačke, Rusije i okolnih zemalja.

Prvog dana kongresa je održano svečano otvaranje i uvodno predavanje, koje je održao prof. dr Seregard, predsednik Evropskog udruženja oftalmologa.

U toku kongresa je održan veliki broj predavanja koja su se održavala u nekoliko sala, i obuhvatile su najvažnije aspekte savremene oftamologije.

Teme su bile veoma raznolike i obuhvatale su medikamentoznu retinu, hirušku retinu, glaukom, bolesti rožnjače, kataraktu, refraktivnu hirurgiju, neurooftalmologiju, traume oka i pedijatrijsku oftalmologiju.

Cilj svakog ozbiljnog i savremenog medicinskog tima je da kroz kontinuiranu medicinsku edukaciju unapređuje i širi svoja znanja. Postizanje što boljeg kvaliteta usluga kroz praćenje savremenih aspekata tehnologije i pristupa lečenja jeste naš moto.

Želimo da omogućimo što efikasniju prevenciju i lečenje najrazličitijih očnih oboljenja, a put ka tome jeste između ostalog i poseta nacionalnih kongresa, gde se kroz razgovor sa kolegama iz zemlje i okruženja dobija uvid u širu sliku zdravstvenog stanja nacije i načine dijagnostike i lečenja koji se primenjuju u različitim regionalnim centrima.