Pored refraktivne hirurgije istraživanje i razvoj novih tehnologija intraokularnih sočiva (IOL) otvara nove horizonte za poboljšanje vida pacijenata. Katarakta (siva mrena), kao jedan od vodećih uzroka slepila, otežava život više od 30 miliona ljudi godišnje. Kao rezultat povećanja potražnje za operaciju katarakte, razvile su nove tehnologije, koje omogućavaju da se u toku iste operacije skida katarakta, dioptrija i koriguje astigmatizam, dalekovidost i kratkovidost. Da bi nauka i tehnlogije stalno razvili neophodni su stručni skupovi i kongresi, gde  lekari kroz razmenu iskustava i mišljenja sa kolegama iz različitih oblasti oftalmologije, prezentacija rezultata istraživanja i edukativnih kurseva mogu usvajati najnovija saznanja iz oblasti dijagnostike, terapije i adekvatnog praćenja pacijenata obolelih od katarakte.

U cilju pružanja našim pacijentima kvalitetnije i savremenije načine dijagnostike i lečenja, lekari „Perfect Vision“-a su prisustvovali na 6. Skupu Refraktivnih Hirurga u Ljubljani održanom od 5-7. septembra. Program ovog skupa je počeo sa edukativnim kursevima sledećih oblasti: cross-linking, YAG laser kapsulotomija, primena botox-a i operacija katarakte u “korak-po-korak”. U toku šest simpozijuma svetski priznati lekari i eksperti su prezentovali svoje naučne radove, među kojima najinteresantniji radovi su bili: operacija katarakte sa Femto Laser tehnikom, nova trifokalna intraokularna sočiva (IOL), uticaj hormona na keratokonus, mogućnosti intraokularnih sočiva u korekciji astigmatizma oka sa keratokonusom i mnogi drugi.

Oftalmolozi “Perfect Vision”-a sa zadovoljstvom učestvuju na ovakvim skupovima i kongresima, jer kroz kontinuiranu medicinsku edukaciju unapređuju i šire svoja znanja. Postizanje što boljeg kvaliteta usluga kroz praćenje savremenih aspekata tehnologije i pristupa lečenja jeste naš moto.

[nggallery id=24]