Usled velikog interesovanja, akcija obeležavanja Svetske nedelje borbe protiv glaukoma, produžena je do 19. marta 2016. godine. U ovom periodu, osoblje očnog centra „Perfect Vision“ nastavilo je sa pružanjem besplatne usluge merenja očnog pritiska i pregleda glave vidnog živca zainteresovanim sugrađanima. 

Svetska nedelja borbe protiv glaukoma

Akcijom je obuhvaćeno preko 130 pacijenata. Oko 30% pregledanih pacijenata, upućeno je na dalja ispitivanja koja, pored merenja očnog pritiska, debljine rožnjače, širine očnog ugla, provere vidne oštrine i pregleda očnog dna, podrazumevaju i OCT glave vidnog živca i po potrebi kompjuterizovano vidno polje. 

Na ovaj način smo doprineli boljoj informisanosti pacijenata o opasnostima koje ova bolest nosi, kao i savremenim načinima lečenja, koja su nam danas zahvaljujući savremenoj medicinskoj tehnologiji dostpunije nego ikad.  

„Ovo je odlična prilika za nas penzionere da prekontrolišemo svoj vid. U državnim ustanovama se na ovakve preglede čeka po tri meseca i to je pakao. Ovako dođemo i za pola sata obavimo pregled, što je fantastično. Od srca se zahvaljujem!“ – reči su penzionera iz Subotice. 

Merenje očnog pritiska

„Mene je doktorica uputila na dalje ispitivanje jer je uočila neke promene. Nisam ni sumnjala da nešto nije u redu i presrećna sam što sam došla na vreme. Ovo je zaista divan gest Kuće zdravlja jer ako spreče gubitak vida bar kod jedne osobe, to je veliki uspeh.“ – rekla je domaćica sa Palića.