U periodu od 10. do 14. septembra 2016. godine u Kongresnom Bella centru u Kopenhagenu, održan je 34. evropski simpozijum hirurga katarakte i refaktivne hirurgije, na kom je prisustvovala dr Branka Ivošević, predstavnica očnog centra „Perfect Vision“. Istovremeno je održan i Evropski kongres retine i kornee ( Euretina I Eucornea), na kom je prisustvovala doc. dr Sandra Jovanović, načelnica odeljenja za bolesti zadnjeg segmenta oka Klinike za očne bolesti u Novom Sadu (KCV) i višegodišnji stručni saradnik očnog centra Perfect Vision.

ESCRS - Kopenhagen, 2016.Obiman naučni program bio je namenjen refraktivnim hirurzima i hirurzima katarakte, kako bi im približio najnovija naučna dostignuća i trendove iz ove oblasti. Održani su brojni ekspertski simpozijumi, oko 200 instrukcionih sesija i hirurških radionica. Poseban naglasak je ponovo dat neiscrpnim temama kao što su staračka dalekovidost, lečenje promena na površini oka pre i nakon refraktivne hirurgije, komplikovani slučajevi katarakte i glaukoma. Dodatna pažnja je usmerena i ka mladim oftalmolozima, u smislu organizovanja velikog broja predavanja i obuka. Tokom ceremonije otvaranja Kongresa, Ridley medalja je uručena uvaženom dr José Luis Güell-u, direktoru Odeljenja za korneu i refraktivnu hirurgiju na Institutu za mikrohirurgiju oka u Barseloni za višedecenijski doprinos u oblasti refraktivne hirurgije.

Euretina 2016.

Posetom još jednog vrhunskog naučnog skupa, stičemo mogućnost da participiramo novinama u oblastima refraktivne hirurgije i operacije katarkate, što ćemo u najskorije vreme primeniti u našoj svakodnevnoj praksi, te našim pacijentima pružiti usluge unapređenog kvaliteta.