svetomir-mihajlovic-800x600Jedna od najvažnijih i osnovnih stvari koju osoba sa zdravstvenim problemom treba da reši na pravilan način jeste da pronađe doktora koji će uspešno sanirati taj problem. U slučaju najozbiljnijih bolesti, gde se rešenje može naći samo u operativnom zahvatu, kao što je operacija katarakte, tada ta osoba mora locirati hirurga koji je po svojoj psihološkoj karakteristici perfekcionista, osoba koja u sebi ima ljudsku vrlinu da želi da pomogne čoveku koji se nalazi u problemu i da je hirurg vrhunske stručnosti.

Najveći broj doktora i hirurga su samo obični smrtnici koji, kao i svi ostali ljudi koji „otaljavaju“ svoj posao, te jedva čekaju kada će „zbrisati“ svojoj kući da rade neke za njih lepše i zabavnije stvari. Takvi doktori, a naročito hirurzi, ne mogu promaći obazrivom oku pacijenta od momenta ulaska u njegovu ordinaciju ili još bolje kliniku.

Najčešće tu caruje mali haos na prijemnom odeljenju klinike, gde pacijenti čekaju u beskonačnim redovima puštajući praktično korenje zbog čekanja koje se već proteže na sate i gde se ne zna ko je i zbog čega je baš on na redu da bude pregledan.

Dodatni pokazatelji koji zaokružuju tačnu procenu o hirurgu i očekivanom ishodu operativnog zahvata je i informacija vizuelnog tipa, npr. da je klinika opremljena zastarelim instrumentima koji su odavno odživeli svoj vek upotrebe i da ostavlja utisak neuredne čekaonice iza železničke stanice, hodnici su prljavi, zastupljeni mirisima neprijatnim mirisima koji vas primoravaju da što pre promenite okruženje – možda i trčeći!

Klinika Perfect Vision se apsolutno izdvaja od svih ostalih, bar je to moj lični utisak (koji me retko vara).  A evo i zašto…

Naime onog momenta kada sam odlučio da se podvrgnem operaciji katarakte, prvo sam doživeo katastrofalno iskustvo u državnoj klinici u Beogradu, gde je načelnik odeljenja oftalmologije za bukvalno 20 sekundi pregleda oba oka zajedno (a nakon puna 3h čekanja u čekaonici) lakonski zaključio da je katarakta na levom oku u finalnoj fazi, konstatovao degenraciju makule (iako očno dno zbog katarakte nije bilo vidljivo) i propadanje očnog živca, kao posledicu glaukoma.

Zatim sam odlučio da posetim još tri privatne klinike, radi provere ovih poražavajućih nalaza neodgovornog načelnika, ali nisam našao odgovarajuće karakteristike koje bi mi ulile bar neku sigurnost da će moj vrlo delikatan hirurški zahvat biti garantovano uspešan, a ne katastrofa. 

Nakon ovih poseta, odlučio sam se na kratko putovanje u Suboticu, u kliniku Perfect Vision, gde sam, na moje veliko zadovoljstvo, od samog ulaska na prijemno odeljenje pa sve do pregleda u ordinaciji dr Branke Ivošević, stekao utisak da čitava klinika funkcioniše kao perfektno usklađen mehanizam, da je sve perfektno čisto i uredno i da su čak i toaleti tako čisti čitavog dana, kao da nikad niko u njih nije kročio. Kratko – „kao apoteka“!
Na klinici svako zna svoj posao, a dr Branka je vrhunski specijalista svoje struke čiji je svaki operativni zahvat uspešan. Ona je organizovala i osmisilla čitav rad klinike, tako da je u punom smislu te reči perfektna! Uliva vam poverenje koje garantuje 100% uspeha vaše buduće operacije.

 

Svetomir Mihajlović (71), Novi Beograd

mašinski inženjer