Mirjana Knežević (67) iz Beograda je došla u očni centar Perfect Vision u želji da se podvrgne operaciji  katarakte. Zbog straha koji je postojao, odlagala je operaciju do krajnjeg momenta, kada su smetnje postale već neizdržive.

 Došlo je do toga da sam na desno oko videla kao kroz gušći najlon. Noću je bilo dobro, ali danju sam jedva funcionisala, svetlo mi je užasno smetalo, boje su se razlivale… Po suncu sam morala nositi dva para naočara – dioptrijske i sunčane, jer ništa nisam videla. Pokušavala sam da rešim problem naočarima sa većom dioptrijom, ali postajalo je sve gore. Znala sam da je operacija jedini izbor.

Odluku gde će uraditi operaciju nije bilo teško doneti. Ona je već ranije, u nekoliko navrata, posetila očni centar Perfect Vision, ali u pratnji drugih pacijenata. Naime, pre šest godina u našoj ustanovi je operisan njen suprug, a pre dve godine i njen sin. 

Mom mužu je dioptrija za par meseci porasla sa -5.0 na -12.0. U Beogradu su mu rekli da je na korak da oslepi. Na preporuku smo došli u Suboticu gde je operisan, nakon čega je progledao. Tada smo stekli poverenje u dr Ivošević, te je pre dve godine i moj sin odlučio da ovde izvrši lasersko skidanje dioptrije. Nakon šest godina nošenja kontaktnih sočiva sa dioptrijom -2.5, čestih upala, gubljenja sočiva, rezervnih naočara… on danas odlično vidi! – ispričala nam je Mirjana. 

Mirjana Knežević i Vinka Ranković (1)

Mirjana je na pregled došla zajedno sa svojom kumom Vinkom Ranković (63) iz Beograda, koja je želela da se oslobodi potrebe nošenja naočara i dioptrije od -5.0. Na pregledu je ustanovljena početna faza katarakte i glaukoma, što Vinka nije ranije znala.

 Ja sam želela da se rešim dioptrije, jer sam do sada toliko novca dala za naočare da sam već davno otplatila operaciju, kamo sreće da sam došla ranije. Izvršen mi je veoma detaljan pregled od skoro 2,5h, na kom mi je ustanovljen i glaukom. Dobila sam smernice za dalje lečenje kako bih ovu bolest držala pod kontrolom. – rekla je Vinka.

Kume su operisane istog dana – najpre desno, a posle nedelju dana i levo oko. Jedna drugoj su bile najveća podrška i vetar u leđa.

Zbog straha koji sam osećala, ja sam bila ta koja je odugovlačila, a kuma me je čekala da dođemo zajedno na operaciju. Da sam znala da će biti ovako lako, uradila bih to još ranije. Bukvalno ništa osetila nisam, ma kakve injekcije i bolovi! Samo sedam dana posle operacije, razlika je ogromna. Ni sa najboljim naočarima nisam videla onako kako sada vidim. – rekla nam je Mirjana neposredno nakon operacije drugog oka, čekajući svoju kumu da izađe iz operacione sale.

Drugi operativni dan, ove dve simpatične žene završavaju osmehom, sa zavojima preko operisanog oka. Daleko opuštenije nego na dan prve operacije, podelile su sa nama kakvi su im ukupni utisci.

Usluga je fantastična! Svi nas obasipaju pažnjom, jako su ljubazni i predusretljivi. Mirni i tihi, bez velike pompe, odlično obavljaju svoj posao! Naravno, važno je i to koliko ste povoljni. Naime, ova operacija je i do 300 evra po oku skuplja u Beogradu. Nemamo nijednu zamerku, dajemo vam više od plusa, ako može! Mi smo sada mirne do kraja života! :) – završavaju nasmejane kume u isti glas.