23. Zimski kongres Evropskog društva za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju

Zimski kongres Evropskog društva za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju (European Society of Cataract and Refractive Surgeons, ESCRS) bio je još jedna prilika da naši lekari usavrše svoje teorijsko i praktično iskustvo, te usvoje nova znanja i veštine iz svetske oftalmološke prakse.

dr Branka Ivosevic - 23. ESCRS Winter Meeting, AthensOvogodišnji zimski kongres održan je u periodu od 15.02.-17.02.2019. godine u Atini. Ovom renomiranom oftalmološkom skupu prisustvovalo je blizu 2.000 oftalmologa iz svih krajeva Evrope i sveta. Među predavačima našli su se oftalmološki virtuozi poput B. Malyugin (Rusija), J. Kanellopoulus (Grčka), R. Nujits (Holandija), T. Kohnen (Nemačka), E. Rosen (Engleska), J. Guell (Španija), I. Pallikaris (Grčka), R. Packard (Engleska), O. Findl (Austrija), V. Katsanevaki (Grčka) i mnogi drugi.

Raznovrsnim programom obuhvaćene su aktuelne teme iz hirurgije katarakte i refraktivne hirurgije predstavljene kroz simpozijume, kurseve, usmena izlaganja i poster prezentacije.

Predstavnik Centra za lasersku hirurgiju oka Perfect Vision dr Branka Ivošević, učešćem na ovogodišnjem kongresu imala je priliku da razmeni praktična i teoretska znanja i veštine iz oblasti hirurgije katarakte i refraktivne hirurgije sa vrhunskim hirurzima, što će nesumnjivo uticati na unapređenje našeg rada i kvaliteta usluga koje pružamo našim pacijentima.