dr Branka Ivoešvić i doc. dr Ivan MarjanovićNajznačajniji evropski oftalmološki skup u organizaciji Evropskog društva za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju (ESCRS), 39. po redu, održan je u Amsterdamu, u periodu od 08. do 11. oktobra 2021. godine.

Na kongresu koji okuplja najveće stručnjake za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju u svetu, učestvovali su lekari i konsultanti Centra za lasersku hirurgiju oka Perfect Vision, dr Branka Ivošević, doc. dr Ivan Marjanović i prof. dr Sofija Davidović

Usled otežanih uslova izazvanih panedemijom Covid19, kongres je bio nešto manjeg obima nego uobičajeno, imajući u vidu da je organizovana i online platforma. Ipak, naši lekari su imali privilegiju da prisustvuju predavanjima nekih od najistaknutijih eksperata iz oblasti oftalmologije. Razmenili smo iskustva iz prakse sa kolegama iz celog sveta. Imali smo čast da provedemo neko vreme u prijatnom razgovoru sa prof. Rafaelom I. Barraquerom, direktorom najvećeg oftalmološkog instituta u Španiji „Barraquer Ophthalmology Centre“ i jednim od najboljih prednjesegmentnih hirurga u Evropi.

doc. dr Ivan Marjanović i dr Branka Ivošević sa prof. Rafaelom Barraquerom

Privilegiju da razmenjujemo iskustva u društvu najboljih oftalmologa sveta vidimo kao priliku da usvajanjem novih saznanja i trendova iz oblasti oftalmohirurgije, našim pacijentima pružimo još kvalietnije usluge. Naročito nas raduje potvrda da Centar za lasersku hirurgiju oka Perfect Vision ide u korak sa savremenom svetskom oftalomologijom.