Najznačajniji evropski oftalmološki skup u organizaciji Evropskog Udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS), 40. po redu, održava se u Milanu, u periodu od 16. do 20. septembra 2022. godine.

kongres

ESCRS je osnovan 1991. godine sa sedištem u Londonu, UK, da promoviše obrazovanje i istraživanje iz oblasti implantologije i refraktivne hirurgije kao i da unapredi praksu oftalmologije. ESCRS nastoji da promoviše i podrži istraživanja u oblasti implantacije intraokularnih sočiva i refraktivne hirurgije, potom širenje njihovih korisnih rezultata. ESCRS broji preko 7.500 članova iz 130 zemalja širom sveta. Evropsko društvo hirurga katarakte i refraktivnih hirurga je evoluiralo iz Evropskog kluba za intraokularne implantate koji je osnovan 1981. Društvom upravlja ESCRS odbor, odbor oftalmologa kojeg biraju njegovi članovi. (Izvor: www.escrs.org)

Na kongresu koji okuplja najveće stručnjake za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju u svetu, učestvuju lekari i konsultanti Centra za lasersku hirurgiju oka Perfect Vision, dr Branka Ivoševićprof. dr Aleksandar Miljković, prof. dr Sofija Davidović i dr Miroslav Jeremić.

Naši lekari imaju priliku da prisustvuju predavanjima nekih od najistaknutijih eksperata iz oblasti oftalmologije i da razmenjuju iskustva stečena praksom sa kolegama iz celog sveta.

kongres

Privilegiju da razmenjujemo iskustva u društvu najboljih oftalmologa sveta vidimo kao priliku da usvajanjem novih saznanja i trendova iz oblasti hirurgije katarakte i refraktivne hirurgije, našim pacijentima pružimo još kvalietnije usluge. Kako bismo vama obezbedili najbolju uslugu, idemo u korak sa savremenom svetskom oftalomologijom i hirurgijom.