Svake godine drugog četvrtka u oktobru obeležavamo Svetski dan vida s namerom da upozorimo na probleme sa vidom koji mogu dovesti do trajnih oštećenja. Tim povodom 13.10. organizujemo besplatnu proveru vida u Optici Perfect Vision.

Čulo vida je veoma značajno za svakog čoveka, on dodaje svetu boje. Svetska zdravstvena organizacija navodi da se gotovo 80% bolesti oka mogu izlečiti pre nego što trajno oštete vid. Ukupno 4% svetske populacije je slepo ili slabovido. Da li znate da jedan od glavnih uzročnika slepila ne pokazuje simptome sve do kasnog stadijuma? U pitanju je glaukom, hronična bolest očnog živca koji, ukoliko se pravovremeno ne leči i zaustavi njegova progresija, dovodi do potpunost gubitka vida.

Oftalmološki pregled je preventiva svim očnim bolestima. Opšti oftalmološki pregled obavlja lekar specijalista oftalmologije, uz asistenciju medicinske sestre – tehničara. Osnovni oftalmološki pregled traje do 60 minuta i u potpunosti je komforan, siguran i bezbolan za pacijenta.

Problemi sa suvim okom i glavoboljom usled dugog gledanja u ekran možete umanjiti ugradnjom plavog filtera u vaša stakla na naočarima, koje možete pronaći u našoj optici. Svako izlaganje suncu leti i zimi zahteva nošenje sunčanih naočara sa UV zaštitom i polarizacijom kako bi očuvalo vid. Veliki izbor sunčanih naočara sa potpunom UV zaštitom možete pogledati u Optici Perfect Vision.

Na dan 13.10.2022. kada se obeležava Svetski dan vida, u Optici Perfect Vision možete izvršiti BESPLATNU kontrolu vida i posavetovati se sa našim optometristima o preventivnim merama u cilju zaštite vaših očiju. Kapaciteti su ograničeni na 20 pacijenata, stoga je potrebno da rezervišete termin putem telefona 066 6565 026.