U nameri da našim pacijentima uvek pružimo više i bolje, kontinuiranom edukacijom i usavršavanjem pratimo korak sa svetskom oftalmološkom praksom i u svom radu uspešno primenjujemo najnovije trendove i dostignuća. Kao rezultat navedenog, našu široku paletu usluga obogatili smo za još jednu. U pitanju je mikroinciziona operacija katarakte koja predstavlja najviši standard u operaciji sive mrene. 

Mikroinciziona operacija katarakte

Prednosti primene ove tehnike operacije katarakte su mnogobrojne. Operacija je manje invazivna, a postoperativni oporavak je kraći i konformniji za pacijenta. Zarastanje rane je brže, zbog minimalnog reza od 2.0 do 2.2 mm što za rezultat ima brži oporavak vida i manji postoperativni astigmatizam (dioptrija). Krajnji ishod je kvalitetniji vid i brži povratak svakodnevnom životu.

Ova mikrohirurgija omogućava ultrazvučnu operaciju katarakte uz pravljenje minimalnog reza na oku, bez šavova. Na mesto zamućenog očnog sočiva ugrađuje se specijalno jednodelno asferično sočivo koje je daleko tanje od standardnog sferičnog sočiva i omogućava bolji kvalitet vida. Zahvaljujući vrsti ovih sočiva sa posebnim žutim filterom, obezbeđena je i dodatna zaštita žute mrlje. Ova specijalno dizajnirana sočiva imaju, kao i prirodno ljudsko sočivo, sposobnost da filtriraju UV zrake kao i plavi deo spektra sunčeve svetlosti štiteći time oko od štetnog dejstva ovih zraka, dajući mu odličnu vidnu oštrinu i kolorni vid (raspoznavanje boja).

[nggallery id=30]

Sa velikim zadovoljstvom možemo istaći da smo jedini na teritoriji Vojvodine, a jedni od malobrojnih oftalmoloških klinika u zemlji, koji pružaju ovu uslugu.