Praznici su pravo vreme da zastanete i osvrnete se na period koji je iza vas. Razmislite koji su to trenuci iz 2013. godine koji će vam zauvek ostati u sećanju. Podelite sa nama vašu autorsku fotografiju koja predstavlja ove dragocene momente i opišite nam zašto je baš ova uspomena obeležila vašu 2013. godinu.  

Praznična nagradna igra - Osvojite besplatnu lasersku operaciju oka

PRAVILA UČESTVOVANJA: 

 • Opšte informacije

1.      Takmičenje traje od 28.12.2013. do. 12.01.2014.
2.      Proglašenje pobednika će se izvršiti najkasnije do 19.01.2014.
3.      Ukupan nagradni fond iznosi 132.000 dinara i obuhvata tri nagrade:

 1. nagrada: Lasersko uklanjanje dioptrije sa oba oka (vrednost 120.000 din.).
 2. nagrada: Preoperativni pregled za lasersko uklanjanje dioptrije (vrednost 10.000 din.)
 3. nagrada: Opšti oftalmološki pregled (vrednost 2.000 din.) 
 • Ko ima pravo da učestvuje?
 1. Pravo učestvovanja imaju sve osobe starije od 20 godina.
 2. Takmičenje je internacionalnog karaktera, pa pravo učešća imaju i osobe koje nisu državljani Srbije.
 3. Dobitnik prve nagrade može biti samo osoba koja zadovoljava sledeće uslove:
 • Da ima stabilnu dioptriju godinu dana unazad (da se dioptrija nije menjala za više od +0.50/-0.50 D tokom godinu dana)
 • Da ima dioptriju koja se kreće u sledećim rasponima:
  • Dalekovidost do +5.0 D
  • Kratkovidost do -10.0 D
  • Astigmatizam do +/-5.0

4. Učešće je dozvoljeno postavljanjem fotografija isključivo sa sopstvenog Facebook profila

 

 • Dinamika takmičenja
 1. Svako ko odluči da učestvuje u takmičenju, treba da odabere fotografiju koja predstavlja njegovu/njenu omiljenu uspomenu iz 2013. godine te da u nekoliko reči opiše zašto je odabrao/la baš taj trenutak ili događaj.
 2. Pre postavljanja fotografije, potrebno je popuniti prijavni formular.
 3. Dozvoljeno je postavljati samo sopstvene (autorske) fotografije, tj. nije dopušteno koristiti fotografije iz bilo kog izvora za koje ne postoji dokazano pravo korišćenja.
 4. Prvi krug takmičenja obuhvata glasanje u vidu „lajkovanja“ najbolje fotografije. Glasanje je ograničeno vremenom trajanja nagradne igre, a pravo glasanja imaju svi fanovi stranice Kuća zdravlja. Za svaku fotografiju moguće je glasati samo jednom.
 5. Po isteku perioda predviđenog za glasanje, vrši se izbor pet fotografija sa najvećim brojem sviđanja koje prelaze u drugi krug takmičenja.
 6. U drugom krugu takmičenja, nasumičnim odabirom pomoću aplikacije random.org biće izabrani dobitnici prve, druge i treće nagrade.

 

 • Po završetku nagradne igre
 1. Imena srećnih dobitnika biće objavljena na našem zvaničnom sajtu perfectoriginal.update.care, Facebook stranici i Twitter nalogu. Takođe, sve dobitnike ćemo i pojedinačno obavestiti putem njihovih Facebook naloga.
 2. Ukoliko se preoperativnim pregledom ustanovi da osoba koja je osvojila prvu nagradu nije pogodan kandidat za lasersko uklanjanje dioptrije, onda će drugoplasirani učesnik postati pobednik glavne nagrade. Ukoliko se pregledom utvrdi da ni ovaj učesnik nije pogodan kandidat, prva nagrada se prenosi na trećeplasiranog učesnika i tako dalje.
 3. Kako bi se prethodno pravilo uspešno sprovelo, neophodno je da se dobitnik prve nagrade javi najkasnije 7 dana od dana objavljivanja rezultata, a ostale dobitnike ćemo naknadno kontaktirati. Ukoliko se dobitnik ne javi u navedenom periodu, neće imati pravo da iskoristi svoju nagradu.
 4. Tokom preuzimanja nagrade, vršiće se fotografisanje srećnih dobitnika, sa osobljem Perfect Vision tima. Organizator nagradne igre zadržava prava da iste fotografije objavi na Internetu, u cilju transparentnog predstavljanja rezultata održane nagradne igre širem auditorijumu.

 

 • Odgovornosti i prava Organizatora nagradne igre
 1. Svaki učesnik je obavezan da pročita Pravila učestvovanja, te organizator preuzima pravo da za svakoga ko učestvuje u takmičenju smatra da je isti upoznat sa navedenim pravilima. 
 2. Organizator je obavezan da vodi računa o tome da glasanje bude fer i korektno, te da spreči svaku zloupotrebu koju uoči.
 3. Organizator se obavezuje da fotografije neće biti zloupotrebljene niti korištene u bilo koje druge svrhe, bez prethodno dobijene dozvole dobitnika nagrade.
 4. Organizator ima pravo da ukloni svaku fotografiju koja simbolizuje neprimerene, uvredljive ili neetičke sadržaje te da vlasnika iste isključi iz daljeg takmičenja.
 5. Organizator ima pravo da ukloni svaku fotografiju za koju utvrdi da nije autorska, tj da je preuzeta iz izvora koji za koje ne postoji dokaz o vlasništvu.
 6. Organizator je dužan da dobitnicima nagrada iste uruči u dogovorenom periodu i po dogovorenim uslovima.
 7. Organizator zadržava pravo dopune pravilnika u svrhu korekcije mogućih novonastalih nepoštenih radnji koje štete duhu takmičenja ili učesnika. 

Ukoliko ste upoznati sa osnovnim pravilima učešća, kliknite na ovaj LINK i učestvujte u takmičenju za savršen vid!