Multifokalna sočiva su specijalna intraokularna sočiva koja se ugrađuju na mesto prirodnog očnog sočiva, preuzimajući njegovu prirodnu funkciju, i koja omogućavaju dobar vid na svim udaljenostima, bez potrebe za nošenjem naočara ili uz njihovu minimalnu upotrebu. 

Ugradnja multifokalnih intraokularnih sočiva

Ugradnja multifokalnih sočiva je bezbolna, desetominutna intervencija, koja se vrši u lokalnoj kapljičnoj anesteziji, uz pravljenje minimalnog reza, bez šavova. U pitanju je jednodnevna hirurgija, što znači da pacijent već istog dana može ići kući a sutradan dolazi na prvu kontrolu. Intervencija se vrši na oba oka, jer se jedino tako postiže potpun efekat i željena nezavisnost od naočara. Operacija oba oka može se obaviti u razmaku od 7-10 dana ili isti dan ukoliko to želi pacijent.  

Multifokalna sočiva se najčešće ugrađuju u toku operacije katarakte, kad se posle ultrazvučnog uklanjanja zamućenog prirodnog sočiva, na njegovo mesto ugrađuje multifokalno sočivo, koje ostaje trajno u oku, bez bilo kakvih smetnji i nelagodnosti. Ova sočiva se preporučuju i osobama starijim od 45 godina, koje nemaju kataraktu, ali se nalaze u presbiopnom dobu, odnosno u dobu kada je potrebno nositi naočare za čitanje. Ugradnjom multifokalnih sočiva, u oba slučaja, postiže se dobar vid na daljinu i blizinu uz maksimalnu nezavisnost od nošenja naočara, na svim distancama, što je svakako preduslov kvalitetnijeg i aktivnijeg života. 

Garantujemo vam sigurnost i pouzdanost, budući da smo među prvima u Vojvodini započeli ugradnju multifokalnih intraokularnih sočiva, zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji koju posedujemo kao i obučenom timu koji može obaviti ovu zahtevnu vrstu hirurgije. I danas smo jedan od retkih centra u kom se vrši ova složena intervencija. 

U želji da vam ovu intervenciju učinimo što pristupačnijom, poklanjamo Vam aprilski popust od 20%.  Za sve pacijente udaljene više od 200km od Subotice, obezbeđujemo gratis hotelski smeštaj. 

Sve detaljnije informacije možete dobiti pozivom na broj: +381(0)24 55-75-75, a više informacija o samoj operaciji dobijate jednostavnim klikom na link ugradnja multifokalnih intraokularnih sočiva

Mi stvaramo savršen vid! Vaš Perfect Vision