Povodom Međunarodnog dana devojčica, u organizaciji Udruženja poslovnih žena, očni centar “Perfect Vision” je 21.04.2016. ugostio učenice 8. razreda Osnovnih škola “Jovan Mikić” iz Subotice i “ Miroslav Antić” sa Palića. 

Međunarodni dan devojčica

Međunarodni dan devojčicaUčenice su imale priliku da obiđu očni centar „Perfect Vision“ i upoznaju se sa načinom i organizacijom rada, uslugama koje pružamo i tehnologijom koju koristimo u svakodnevnom radu. Dr Branka Ivošević je na zanimljiv način predstavila profesiju lekara. Osvrnula se na svoje početke i objasnila zašto je odabrala upravo ovaj poziv, kao i sa kojim izazovima se susretala u svojoj karijeri. Kroz razgovor sa doktorkom, devojčice su dobile brojne savete koji će im svakako biti korisni prilikom odlučivanja o budućoj profesionalnoj karijeri.

 

Međunarodni dan devojčicaUdruženje poslovnih žena Srbije prvi put je organizovalo Dan devojčica 28. aprila 2011. godine. Cilj ovog projekta je stvaranje mogućnosti da se učenice završnih razreda osnovnih škola upoznaju sa različitim profesijama i da pronađu inspiraciju u iskustvima uspešnih žena, koja će im pomoći da se odvaže i donesu najbolju odluku prilikom odabira svog životnog poziva. Do sada je u projektu učestvovalo više od 6500 devojčica, a rezultati pokazuju zainteresovanost devojčica da kroz ovakav vid realnih susreta sa preduzetnicama prepoznaju preduzetništvo kao moguće buduće mesto za zapošljavanje.

Međunarodni Dan Devojčica je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija i od 2001. godine se obeležava svakog poslednjeg četvrtka u aprilu.