Humanitarna organizacija za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Dečje srce“, već petnaestu godinu za redom organizuje akciju „Na moru sa vršnjacima“. Cilj akcije je stvaranje uslova da deca i mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju, koji od rođenja žive u svojim biološkim porodicama, odu na more bez roditelja, sa svojim vršnjacima i stručnjacima koji će ih učiti životnim veštinama. 

Humanitarna akcija „Na moru sa vršnjacima“

Na moru će boraviti deset dana tokom kojih će proći program „Škola života“, kroz koji će imati priliku da nauče kako da pronađu, sagledaju i maksimalno stave u funkciju svoje potencijale, kako bi bili što samostalniji i nezavisniji od roditelja i ljudi koji o njima brinu. Tokom njihovog boravka na moru, roditelji će dobiti priliku da se odmore, posvete sebi i dragim ljudima, te uživaju u stvarima koje inače ne mogu da rade zbog neprestane brige o svom detetu. Na ovaj način, akcija predstavlja svojevrsnu prevenciju smeštanja dece sa smetnjama u razvoju u specijalizovane institucije i omogućavanje njihovog lakšeg i lepšeg života u porodici. 

Ovogodišnja akcija će biti održana od 25. jula do 05. avgusta 2016. godine u Herceg Novom i obuhvatiće 35-oro dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Za realizaciju akcije je potrebno 1.206.000 dinara. 

Očni centar „Perfect Vision“ je svojom novčanom donacijom podržao ovaj projekat. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i shodno svojim mogućnostima, uplate sredstava na tekući račun 250-1340000055060-07. Pomozite nam da vratimo osmehe na lica ove dece i pružimo im sve ono što i mi imamo i u čemu uživamo.