Odlučiti se za operaciju oka nije lako. Još teže je pronaći ustanovu i hirurga kome ćete ukazati vaše dragoceno poverenje. Tražeći kvalitet, stručnost i iskustvo, pacijenti su spremni da pređu i nekoliko stotina kilometara.

Rukovodeći se navedenim kriterijumima, u našu ustanovu došao je Marko Krstić (35) iz Jagodine. Pozitivna iskustva naših operisanih pacijenata bili su dovoljan motiv da Marko pređe 640 km i u našem očnom centru potraži rešenje svog problema sa vidom.

Marko i dr Ivošević nakon ugradnje intraokularnih sočiva

„Za kliniku Perfect Vision sam saznao slučajno ili bolje rečeno nisam vas ni tražio, dobre preporuke su same našle mene. J  Sreo sam čak četiri pacijenta iz Jagodine koji su se operisali kod vas i od svakog sam čuo samo pohvale i podsticaj „ne razmišljaj, idi tamo“. Razmatrao očne klinike koje su mi bliže, ali su mišljenja njihovih pacijenata bila podeljena. Stoga sam odlučio da pređem ne baš malu kilometražu i dođem u Suboticu.“ 

Kako sam kaže, operacija mu je bila neophodna, jer život sa dioptrijom od -11.75 nije lak. Zbog brojnih ograničenja u svakodnevnom radu i kretanju, poželeo je da se podvrgne laserskom skidanju dioptrije i trajno se oslobodi naočara.

Na veoma detaljnom pregledu, urađena su brojna dijagnostička snimanja kojima je potvrđeno da zbog visoke dioptrije, Marko nije pogodan kandidat za ovu vrstu operacije. U skladu sa preporukom lekara, Marko se odlučio za nešto drugačiji zahvat. U pitanju je operacija sa ugradnjom intraokularnih sočiva, kojom se postiže trajno dobar vid, bez nošenja naočara.

„Operacija je protekla odlično – brzo i bezbolno! Doktorka je stručan hirurg, imao sam potpuno poverenje u nju. Osoblje je prijatno i ljubazno. U operacionoj sali su mi čak pustili muziku koju sam poželeo, da me dodatno opuste.“

Samo dan posle operacije, na prvoj kontroli, Markove impresije su bile odlične.

„Šta reći – ja sam zaprepašćen i oduševljen! Video sam super i sa terapijskim sočivom i onom plastičnom školjkom koju ste mi stavili za zaštitu, a tek kad ste mi to skinuli – progledao sam! Na kontroli sam video skoro sve redove na tabli, što mi se nikada nije desilo, ni sa najboljim naočarima i pomagalima koje sam imao. Ovo je van svih očekivanja, bolje nego što sam mogao i da pretpostavim.“

Nakon mesec dana, Marko je došao na zakazanu operaciju drugog oka. Daleko opušteniji nego na dan prve operacije, otkrio nam je da nema ni najmanju tremu. Uz zvuke njegove omiljene muzike, operacija je protekla u najboljem redu.

Na prvu kontrolu, došao je nasmejan i pozitivan, ističući da mu je druga operacija bila potpuno drugačije iskustvo. Delovalo mu je da traje duže i imao je malu nelagodnost, ali je prva noć prošla lako – bez bolova i glavobolje, koju je imao nakon prve operacije.

„Srećan sam i uzbuđen, jedva čekam da se sve kockice u ovom mozaiku poslože i da sa oba oka jasno gledam svet oko sebe. Istovremeno sam pomalo i tužan, jer ste svi zaista super i žao mi je što će naše „druženje“ ovim završiti! :) Ovo je definitivno jedna od najboljih odluka koje sam doneo u životu i sa zadovoljstvom ću podeliti sa drugima svoje pozitivno iskustvo.“