Nakon gotovo tri godine usled pandemije koronavirusa, u Vrdniku se održao XXI Nacionalni kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem.

U Srbiji trenutno ima preko 600 oftalmologa i preko 100 mladih lekara na specijalizaciji koji omogućavaju napredak oftalmologije u ovoj zemlji. Uveliko se briše granica između Srbije i savremenog sveta pomoću uigranog tima u privatnim i državnim bolnicama. Kvalitetni oftalmolozi i najsavremenija oprema su glavni faktori ovog procesa, bez kojih napredak oftalmologije ne bi bio moguć.

Učestvuje više od 650 učesnika, sa organizacijom oko 800. Došli su najbolji predavači i imamo veliki odziv domaćih stručnjka i mladih oftalmologa, navodi prof. dr Miroslav Stamenković.

Tokom kongresa održano je 25 sesija i 10 simpozijuma u velikoj sali Etno kompleksa Vrdnička kula, dok je centralni deo programa bio namenjen akademiji Evropskog udruženja za kataraktu i refraktivnu hirurgiju. Nacionalni kongres je i ove godine okupio veliki broj predavača i stručnjaka iz naše zemlje, kao i regiona, koji su podelili svoja iskustva iz prakse, novine sa kojima su se susreli i izazove srpske oftalmologije.

Među odabranim predavačima bili su i oftalmolozi Očnog centra Perfect Vision prof. dr Nikola Babić, prof. dr Sofija Davidović i dr Branka Ivošević koji su predstavili rezultate svog stručnog rada, svoja naučna dostignuća i savladane veštine pomoću novih proizvoda i lekova.

branka ivosevic

Amicus simpozijum – ACRYSOF IQ VIVITY INTRAOKULARNO
SOČIVO SA PROŠIRENIM OPSEGOM VIDA – PRVA ISKUSTVA

Naša prva iskustva sa novim Alcon premijum intraokularnim sočivom AcrySof IQ Vivity podelila je dr Branka Ivošević, refraktivni i hirurg katarakte.

Vivity intraokularno sočivo daje proširen opseg vida: odličan intermedijaran i vid na daljinu a funkcionalan vid na blizinu. Za razliku od multifokalnih intraokularnih sočiva ne izaziva vidne smetnje kao što su zablještenja i haloi. Podesna su za sve osobe koje žele poboljšanje kvaliteta života odnosno manju zavisnost od nošenja naočara ili kontaktnih sočiva.

Naša prva iskustva ocenili su pacijenti kojima smo implantirali Vivity intraokularno sočivo izjavivši da im je ovo sočivo omogućilo odličan kvalitet života.

Snimak celog predavanje možete pogledati na Perfect Vision youtube kanalu.

Bilo nam je veliko zadovoljstvo da prisustvujemo sjajnim stručnim predavanjima i razmenimo iskustva sa kolegama iz cele Srbije i Evrope.

nacionalni kongres oftalmologaizvor: http://www.ophthalmology-serbia.rs/