Besplatnim pregledima obeležena Svetska nedelja borbe protiv glaukoma

U celom svetu, druga nedelja marta (10.-16.03.2019.) obeležava se kao Svetska nedelja borbe protiv glaukoma. „Tihi kradljivac“ vida i drugi uzrok slepila u svetu, glaukom je bolest koja pogađa oko 100.000 ljudi u Srbiji. Čini čak 30% svih očnih bolesti i najčešće ne daje nikakve simptome, zbog čega se često otkriva tek kada oboljenje uznapreduje.

U cilju podizanja svesti o ozbiljnosti ove bolesti, kao i značaja njenog ranog otkrivanja i pravovremenog lečenja, tim Očnog centra Perfect Vision, već 9. godinu za redom organizovao je besplatno merenje očnog pritiska i pregled glave vidnog živca za naše sugrađane. Akcija je održana u periodu od 11. do 15. marta u prostorijama naše klinike.

U petak 15.03. preglede je vršio doc. dr Ivan Marjanović, glaukomatolog sa Klinike za očne bolesti iz Beograda (KCS), naš dugogodišnji stručni konsultant. Pored merenja očnog pritiska i pregleda glave vidnog živca na biomikroskopu, dr Marjanović je svakom pacijentu ponaosob dao preporuku i stručni savet za eventualno dalje lečenje.