U petak 22. novembra organizovali smo još jednu u nizu humanitarnih akcija, ovaj put za naše najmlađe pacijente. Povodom obeležavanja Svetskog dana dece, dr Tamara Kljaković Avramović, dečiji oftalmolog, vršila je besplatne očne preglede dece uzrasta 4-10 godina. 

U prijatnom ambijentu našeg očnog centra, ugostili smo veliki broj mališana u pratnji njihovih roditelja. Nakon izvršenih pregleda, roditelji su dobili stručno mišljenje o stanju vida njihove dece, eventualno uočenim anomalijama, kao i preporukama za dalje lečenje.

Ovom akcijom nastojali smo da doprinesemo povećanju svesti roditelja o važnosti oftalmoloških pregleda u 4. i 6. godini života deteta, kao ključnim dobima za uočavanje i lečenje anomalija kao što su: visoka dioptrija, razlike u dioptriji između dva oka, razrokost itd. Ukoliko se navedene anomalije pravovremeno ne uoče i ne započne se sa adekvatnim lečenjem, može doći do razvoja slabovidosti (nedovoljno razvijenog vida) koja predstavlja veliki hendikep za dete i roditelje.

 

Povezane vesti:

https://www.subotica.com/vesti/kuca-zdravlja-organizuje-besplatne-ocne-preglede-za-decu-uzrasta-4-10-godina-id36582.html

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/gyermekkortol-ovjuk-szemunk-vilagat