Operacija katarakte (sive mrene)

6 Comments
 1. We would like to invite you to the two days premier Event:
  Name: 29th International Congress on VisionScience and Eye| VisionScience 2019
  Dates: April 25-26, 2019
  Venue: Austria, Vienna
  Kindly forward this to respective department.
  For more information & participation kindly contact:
  Elena Martin | Conference Manager
  VisionScience 2019
  Conference Series llc ltd
  Direct: +448000148923
  Email: visionscience@ophthalmologyconferences.com

 2. imam 45 godina i na levom oku zamućenje. predložena je operacija katarakte, ali imam veliki strah od iste. jednostavno svaki kontakt sa okom mi je vrlo vrlo neprijatan..kako da prepbrodim to, i koliko je bolna operacija?

  • Poštovani Rade,

   Operacija katarakte je jedna od najčešće izvođenih hirurških intervencija na ljudskom telu. Zahvaljujući značajnom napretku medicine i tehnologije, ova operacija je veoma sigurna i pouzdana procedura, koja čini više od 80% operativnog programa u savremenim očnim klinikama.

   Najsavremenija metoda operacije je ultrazvučna tehnika – fakoemulzifikacija, koja omogućava operaciju katarakte u njenom najranijem stadijumu, sa pojavom prvih smetnji vida. Što se katarakta operiše u ranijoj fazi, operacija kraće traje, komformnija je kako za pacijenta, tako i za hirurga, a postoperativni oporavak je brži.

   Operacija traje svega 10-ak minuta i zahvaljujući anesteziji koja se daje u obliku kapi (bez injekcija), bezbolna je. Prema rečima naših operisanih pacijenata, tokom operacije nisu osećali bol i puno im pomaže što hirurg svo vreme razgovara sa njima, vodeći ih kroz tok operacije, te ni ne primete da je došao kraj operaciji. Njihova iskustva možete pročitati klikom na: http://perfectvision.rs/pacijenti-govore/

   Shvatamo da nije lako doneti odluku o operaciji i da uvek postoji određena doza straha od nepoznatog. Verujemo da će Vam značiti da pročitate iskustva operisanih pacijenata, kao i da se detaljno inormišete o celokupnoj proceduri pre, tokom i posle operacije, što možete učiniti na našem sajtu ili na sajtu posvećenom upravo operaciji katarakte: http://katarakta.rs/

   Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja i dodatne informacije. Budite slobodni da nas kontaktirate.

   Lep pozdrav.

   • Nemoj se nista plasiti,i sam sam bio takav i godinama sam odlaga a sa obzirom da sam veoma star 83 godine,smatrao sam da mi i netreba da cu prije umrijeti nego potpuno oslijepiti.Posto volim puno da citam,gledam filmove surfam po internetu,ipak sam se odlucio za operaciju.Nije za vjerovati dok ne oprobas koliko je lako,bezbolno i koliko je ushicenje kad nakon 3 dana vidis dobro kao kad ti je bilo 15 godina.Samo naprijed i neplasi se.

 3. Procitao i sve mi je jasno ali bih zeleo da sa nekim porazgovaram telefonom.
  Imam tzv. senilni katarakt i treba mi janjverovatnuje operacija.Posedujem i neke nalaze iz Novog Sada i Zemuna..
  Pozz. Milorad

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *