U petak 27.09.2013. godine održana je “Noć istraživača”, manifestacija koja se, sada već tradicionalno, istovremeno realizuje u 32 evropske zemlje u preko 200 gradova, sa ciljem promocije nauke i istraživanja kao stila života. 

Podstaknuti interesantnom tematikom ovogodišnje manifestacije, “6 čula nauke”, rado smo se odazvali pozivu i odlučili da postanemo deo ovog edukativnog i zabavnog evropskog projekta. Najveće interesovanje subotičkih mališana izazvale su optičke iluzije i 3D igre koje smo im prezentovali i omogućili smo posetiocima interaktivnu šetnju kroz naše najvažnije čulo – čulo vida. Zainteresovani su imali priliku da razgledaju uvećane fotografije očiju raznih životinja i uporede ih sa fotografijama ljudskog oka. Brojnim sugrađanima koji su pokazali interesovanje na uvećanom modelu oka objasnili smo građu i funkciju ljudskog oka.

U okviru „Kafe sa naučnicima“ svi prisutni su imali priliku da „na račun nauke“ popiju kafu sa dr Brankom Ivošević i u ugodnoj, opuštenoj atmosferi pitaju sve što ih interesuje vezano za čulo vida i dobiju brojne korisne savete.

Noć istraživača - Subotica, 2013.  Noć istraživača - Subotica, 2013.

 Ostale slike možete pogledati klikom na ovaj link.