Lekari oftalmološke službe “Perfect Vision” su ove godine u period od 15.-18. septembra posetili 14. Kongres oftalmologa Srbije u organizaciji kolega iz Niša, koji se održao na Zlatiboru. Na kongresu su pored oftalmologa iz svih značajnih centara u Srbiji predavanja održali i specijalni predavači iz Grčke. Održana su predavanja iz svih oblasti oftalmologije (dečije oftalmolgije, katarakte, retine, glaukoma, rožnjače, refraktivne hirurgije), kao i predavanja kojima su predstavljeni novi lekovi na tržištu.

14. Kongres oftalmologa Srbije

Lekari Perfect Vision-a dr Branka Ivošević i dr Ranko Gvozdenović su aktivno učestvovali na ovogodišnjem nacionalnom kongresu. Dr Branka Ivošević je uspešno odbranila rad iz oblasti laserskog skidanja dioptrije na temu: “Postoperativna vidna oštrina kod slabovidih pacijenata posle refraktivne hirurgije“, i dobila pohvale od svojih kolega. Dr Ranko Gvozdenović je uz pohvale starijih kolega i profesora odbranio rad iz oblasti glaukoma na temu: „Uloga Pentacam HR u praćenju morfoloških promena prednje očne komore nakon YAG laser iridotomije“.

Dr Gvozdenović na nacionalnom kongresu ofltalmologa Srbije

Oftalmološki skupovi ove vrste omogućavaju lekarima kontinuirano praćenje novih trendova, kao i razmenu iskustava i mišljenja sa kolegema iz različitih oblasti, kako bi svojim pacijentima omogućili kvalitetnije i savremenije načine dijagnostike i lečenja.